MENI
TIK IZA VODEĆEG U 1000 ŠTOK SPORT Željko Staničić

Milovanović na pol poziciji u Kraljevu

Značaj finalnog kruga

MUDRO DO POBEDE Željko Staničić

1. 07. 2012. Comments (0) Views: 913 Brzinski, Motociklizam

Staničić žestoko na Beranovcu

Nagradu Kragujevca – Kastrol 2012, održanu na Beranovcu kod Kraljeva, u potpunosti su obeležili jahači iz Aranđelovca. Željko Staničić pobedio je u foto-finišu Miloša Milovanovića, a treće mesto u najjačoj klasi 1000 štok sport pripalo je Nenadu Petroviću, organizatoru i takmičaru.

 MUDRO DO POBEDE Željko Staničić – Žestoka borba viđena je tokom svih 14 krugova, verujem na opštu radost velikog broja posmatrača. Milovanović je iskoristio prednost prvog startnog mesta i poveo trku. Čekao sam šansu, strpljivo ga napadao i tri kruga pre kraja uspeo sam da ga prestignem. U finalnom krugu, u poslednjoj krivini, umalo da izletim jer su se gume pregrejale i nisu više „držale“. Pobedio sam za manje od dužine pola motora, tačnije, bio sam brži 28 hiljaditih delova sekunde, ujedno sam imao i najbrži krug na trci – rekao je vidno srećan Željko Staničić.

Treću trku otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu otvorili su vozači iz moto klasik discipline, što je bila više nego odlična uvertira na Beranovcu.

Klasik 125 kubika bila je prva trke brzinskog motociklizma gde je Nikola Gajić, prema očekivanjima, i trijumfovao. Trka klase 600 hepening bila je prekinuta u trećem krugu posle ozbiljnog pada Đorđa Jovanovića, koji je odmah prevežen u kraljevačku bolnicu. Posle ponovljenog starta Dušan Blagojević je slavio ispred Nemanje Paunovića.

U klasi 1000 hepening viđeni su vrlo zanimljivi dueli na stazi tokom 12 krugova gde je Dejan Stojković briljirao na motoru što je publika znala da pozdravi, ali je na kraju prvi kroz cilj prošao Vladimir Popović. Nenad Stojanović u 600 supersport još jednom je pokazao da je trenutno neprikosnoven na bilo kojoj stazi u zemlji i okruženju kada je ova klasa u pitanju.

 STARI ZNANCI Miloš Milovanović, Željko Staničić i Nenad Petrović

NEZVANIČNI REZULTATI:

Klasa 125: 1. N. Gajić, 2. M. Vugrinec, 3. V. Gligorić;
klasa 600 hepening: 1. D. Blagojević, 2. N. Paunović 3. D. Miletić
klasa 1000 hepening: 1. V. Popović, 2. D. Radulović, 3. D. Stojković
klasa 600 supersport: 1. N. Stojanović, 2. V. Močibob, 3. I. Arsić
klasa 1000 štok sport: 1. Z. Staničić, 2. M. Milovanović, 3. N. Petrović.

Komentari su zatvoreni.