MENI
Ducati Vatreni promocija

Predstavljeni Ducati Desert X i Multistrada za domaće tržište

Amateri kao profesionalci

Vukašin Bajić Grobnik AA maj 2024

21. 05. 2024. Comments (0) Views: 503 Brzinski, Motociklizam

Srpski vozači defilovali na pobedničkom podijumu u Hrvatskoj

Proteklog vikenda, od 17. do 19. maja 2024. godine, na stazi Grobnik u Hrvatskoj održana je prva trka Alpe Adria šampionata u road racing disciplini. Učešće je uzelo 120 vozača, a ponosno možemo reći da je čak 37 takmičara iz Srbije pokazalo veštinu i hrabrost na prestižnoj međunarodnoj trci i pokupilo pregršt pehara defilujući na pobedničkom podijumu.

Subota je donela uzbuđenje u klasi Superbike, gde je nakon pada Yarija Montelle, pobedu odneo Michal Filla, dok je u nedelju trijumfovao Montella ispred Fille. U uzbudljivim trkama u nedelju, Kristijan Ivanoski i Vukašin Bajić su se istakli u klasama 600 CUP i 1000 CUP, ostvarujući pobede u napetim foto finišima.

Ivanoski je vodio žestoku borbu protiv Vakana Leventa u klasi 600 CUP. U spektakularnom finišu, odlučivala je ciljna kamera, pokazavši da je Ivanoski prošao cilj samo nekoliko santimetara ispred mađarskog vozača. U klasi 1000 CUP, Vukašin Bajić je startovao silovito i održao tempo, ali je Brzin Ales, pobednik subotnje trke, uspeo da smanji razliku u poslednjim krugovima. Na kraju, Bajić je trijumfovao s minimalnom razlikom od 0.066 sekundi.

Pored Alpe Adria šampionata, na Grobniku se bodovao i Šampionat Srbije. U klasi 300 SSP, Uroš Gačević je oba dana bio nepobediv, dok su Jovan Ristić i Dragan Prokin zauzeli drugo i treće mesto.

Strahinja Kovačević je dominirao u klasi 600 SSP, osvajajući obe trke. Miloš Popović je osigurao drugo mesto, dok su treće mesto podelili Goran Kečan u subotu i Marko Mandić u nedelju.

U klasi 1000 STK, Goran Stojanović je trijumfovao u subotu, dok je u nedelju Bojan Majkić preuzeo prvo mesto, ispred Miloša Mijailovića i Stojanovića.

Vukašin Bajić, Miomir Pojić i Danilo Mladenović su dominirali u obe trke klase Superbike, dok je u klasi 1000 Formula Stefan Janačković pobedio u subotu. U nedelju je Mihajlo Živanović bio najbrži, nadmašivši Janačkovića i Kulića.

U klasi 600 Formula, poredak je oba dana bio identičan. Kristijan Ivanoski je ubedljivo zauzeo prvo mesto, dok su Filip Radojević i Igor Dostanić pratili na drugom i trećem mestu.

Ovaj vikend na Grobniku bio je dokaz snage i talenta srpskih vozača, koji su se pokazali kao ravnopravni konkurenti na međunarodnoj sceni. Sa nestrpljenjem iščekujemo naredne trke Alpe Adria šampionata i nove uspehe naših takmičara.

preuzeto: Motosavezsrbije.org,rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *