MENI
Opel Corsa

Nova Opel Corsa prvak aerodinamike: Za manju emisiju i...

toyota robots_tokyo 2020_1

“Mobilnosti za sve“ Toyotini roboti povećavaju i pojačavaju ljudske...

toyota prius phv 1

6. 08. 2019. Comments (0) Views: 404 Industrija, Toyota

Toyota Prius plug-in hybrid puna visoke tehnologije i sada sa pet sedišta

• Tradicija tehnoloških inovacija i liderstva koja traje više od 20 godina
• Povećan je kapacitet za prevoz putnika sa četiri na pet sedišta
• Dodatak crne metalik spoljašnjosti i 17-inčnih aluminijumskih naplataka

Toyota Prius je originalni svetski hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje više od 20 godina.

Plug-in verzija nudi kupcima dva automobila u jednom; sofisticirani, potpuni hibridni pogon koji ostvaruje izuzetno malu štetnu emisiju od 1,3 l/100 km i 28 g/km CO2 (WLTP ciklus) dok istovremeno nudi pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji sa EV dometom do 45 km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom EV brzinom od 135 km/h.

Izuzetno mala emisija i posebne EV mogućnosti u vožnji koje nudi Prius Plug-in rezultat su vrhunskih tehnologija jedinstvenih u liniji Toyotinih modela.
Prius Plug-in je opremljen toplotnom pumpom koja koristi toplotu izvan automobila, što dovodi do povećanog stepena efikasnosti u poređenju s tradicionalnim grejačima koji generišu toplotu iz motora ili sa električnih grejača.

Uz to, prilikom punjenja, sistem grejanja baterija će zagrejati ćelije do efikasne radne temperature, što će omogućiti da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimalizuje uticaj hladnog vremena na domet prilikom EV vožnje.

toyota prius phv 2

toyota prius phv 2

Konačno, veliki solarni panel koji generiše elektricitet za napajanje baterije hibridnog sistema još uvek ostaje jedinstven u ovom segmentu. U zavisnosti od vremenskih uslova, solarno punjenje može povećati domet do 5 km dnevno, što je jednako otprilike 1000 km potpuno električne vožnje godišnje <200 dana>. Od svog lansiranja u septembru 2016. godine, preko 1700 Toyota Prius Plug-in hibrida prodato je sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1.700.000 km godišnje generisanih suncem.

Novi Prius Plug-in Hybrid 2019 značajno je povećao funkcionalnost. Sada su uključena sedišta za pet putnika, promenom sa konfiguracije od dva sedišta pozadi na treće srednje sedište, koje donosi visok nivo komfora.

Uz povećanje kapaciteta sedenja, novi Prius Plug-in Hybrid 2019 dobio je i viši nivo opreme s potpuno crnim detaljima unutrašnjosti koji su zamenili bele aplikacije. Korišćenje novih materijala takođe nudi osećaj višeg nivoa kvaliteta unutrašnjosti.

toyota prius phv 3

toyota prius phv 3


Pored svih ovih poboljšanja unutrašnjosti, spoljni izgled je takođe unapređen. Novi Prius Plug-in Hybrid 2019 biće dostupan u novoj metalik crnoj boji „galaxy black“ i s novim 17-inčnim naplacima od lake legure koji su u ponudi kao opcija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *