MENI
Vukašin Bajić Grobnik AA maj 2024

Srpski vozači defilovali na pobedničkom podijumu u Hrvatskoj

28. 05. 2024. Comments (0) Views: 163 Brzinski, Motociklizam

Amateri kao profesionalci

Spark rejsing tim u saradnji sa Moto savezom Srbije organizovao je trening dan na poligonu u Subotištu nadomak prestonog grada, prevashodno namenjen vlasnicima dvotočkaša popularnih „zujalica“, da u odgovarajućim uslovima, spoznaju svoje i mogućnosti skupocenih sprava. Amateri poput profesionalca imali su sve uslove počev od meranja vremena, sudija pored staze i svega ostalog što čini scenografiju moto trke. Više od 90 momaka je došlo da spozna koliko su brzi, a da ne ugrožavaju javni saobraćaj.

Brifing sa amaterima Subotište maj 2024

Brifing sa amaterima Subotište maj 2024

Pre nego što će izaći na stazu, zbog čega su pre svega i došli, održan je brifing, praktično teorijski deo koji je i te kako bitan, da se ukaže na obaveze i pravila tokom trening dana. Provera opreme svakako je bitna stavka, ali je montiranje transpondera, kojima se meri vreme, uveliko podiglo adernalin kod učesnika amatera, dok su „profesionalci“, proveravali pritiske u pneumaticima.

Podeljni po kategorijama na osnovu radne zapremine agregata i koliko su brzi amatari su odradili nekoliko treninga, da bi im finale krunisali trkama. Pored amatera, dan na poligonu za dobar trening iskoristili su i momci sa takmičarskim licencama, kojima je sezona uveliko u toku.

U kalendaru je još sedam termina koje će momci koji vole brzinu na dva točka, moći da iskoriste da se uvere koliko su dobri, odnosno da se oslobode adrenalina, kako bi u javnom saobraćaju poštovali propise, sa akcentom na brzini.

Rezultati

Amateri klasa 600: 1. Lj. Krčmar, 2. N. Vučković, 3. M. Marinković

Amateri klasa 1000: 1. M, Jovanović, 2. N. Stojković, 3. M. Daraboš

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *