MENI

Kopaonička premijera enduro trka u Srbiji

Nemet najbrži na Grobniku

16. 06. 2014. Comments (0) Views: 2782 Motociklizam, Ostalo

Dragoj i Tomanović na Nirburgringu

Nema tog poznavaoca auto moto sporta koji nije čuo za čuvenu stazu Nirburgring u Nemačkoj. Ljubitelji uvek teže da budu na istoj i zdušno navijaju, dok takmičari ne kriju da im je čast i slobodno možemo reći stvar prestiža da u karijeri imaju zapisano da su vozili na istoj, bez obzira na plasaman.

DragojiVuk

Onomad na Historik takmičenju u konkurenciji 18 posada na motociklima sa prikolicom iz Austrije, Nemačke, Holandije i Švajcarske, po prvi put učešće je uzela i jedna ekipa iz Srbije. Dragan Dragoj u ulozi vozača i Vuk Tomanović kao balanser bravuroznim nastupom, oduševili su kako navijače, tako i kolege takmičare. Razvrstani po klasama u zavisnosti od godine provodnje motocikla Dragoj – Tomanović su u prvoj trci završili na petom, odnosno u drugoj na četvrtom mestu. Koliko su simpatija pobrali najbolje govori gromoglasni aplauz koji su dobili prilikom dodele pehara.

– Dragan Dragoj kao pokretačka snaga kada je takmičenje na starovremenskim motorima u pitanju ne poznaje prepreke i ne razume šta znači, neću i ne mogu. Tako je i bilo uoči puta za Nirburgring, kada sam u poslednjem trenutku vršili pripreme i praktično iz garaže krenuli za Nemačku. Put od 1.600 kilometara učino je svoje, tako da smo na drugom treningu u trećem krugu morali da odem u boks zbog premora vozača. Međutim, i pored toga od prvog treninga do druge trke uspeli smo da „skinemo“ 18 sekundi, što dovoljno govori poznavaocima koliko smo se ubrzali – slovi Vuk Tomanović.

Na motociklu marke kavasaki GPZ 1100 proizvedenom do 31. decembra 1982. godine vozili su u klasi K 3. Kako je prikolica na desnoj starni, motocikl je pogodniji za staze sa levim krugom.

DragojiVuk1

– Nirburgring je izuzetno zahteva staza sa 15 krivina, od koji su tri čisto desne, četiri „S” krivine i startno ciljnim pravcem od 900 metara gde smo na kraju istog „išli” oko 250 kilometara na čas. Motor ima oko 120 konjskih snaga, dvoventilsku glavu sa ubrizgavanjem goriva i dvokružni sistem kočenja na sva tri točka. Jednom rečju brza igračka koju valja krotiti od starta do cilja – dodao je Tomanović.

KAD ŽENE BALANSIRAJU

Među pomenutim posadama bilo je i mešovitog sastava, tačnije rečeno u prikolici su se nalazile žene. Holanđanin Hendrik Jonker koji je samo šasiju platio 15.000 funti, imao je Klaru Špurenberg za suvozača. Anja Vulf je bila član pobedničke posade u prvoj trci, dok je treća dama Kaća Abt iz Šonajha branila boje zemlje domaćina.

DeragojiVuk2

HELP FLOODED IN SERBIA

Pored majstorija na stazi predstavnici Srbije nisu zaboravili na sunarodnike koji su ugroženi u poplavama, pa su ponosno nosili poruku help flooded in Serbia, +381…..1003 koja je bila veoma zapažena. Toplo primljeni od strane organizatora, svih takmičara i predstavnika medija, skovali su nova prijateljstva sa nadom da će im dobar deo novih drugara biti dragi gosti na trkama u Srbiji.

Komentari su zatvoreni.