MENI
Andrej Petrović Andrija Kostić i Uroš Bogdanić Le Man jul 2023

Triling asova iz Srbije na Le Manu

Seniori Le Man jul 2023

Petrović 15. od 107 seniora u Le Manu

Predstart seniori Le Man jul 2023

28. 07. 2023. Comments (0) Views: 678 Karting

Brzo i žestoko uoči finalnog dana

Trećeg dana na internacionalnom rotaks maks čelendžu koji se održava na stazi Alan Prost u Le Manu, bilo je brzo i žestoko, onako kako se dalo i očekivati. Dan uoči finala, svi su bili više nego raspoloženi za maksimalne domete, što po logoci stvari uzrokuje kontakte, koji rezultiarju izletanjem, pa onda ispočetka.

Andrej Petrović i Andrija Kostić članovi Serbian rejsing tima (SRT) u senior konkurenciji tokom dva nadmetanja dali su sve od sebe u nameri da se što bolje pozicioniraju za subotnje finale.

– Danas smo imali dva hita, jedan po kiši drugi po suvom. Prvi je bio po kiši i taman kada sam imao odličnu brzinu na startu u drugoj krivini me udare dva vozača i izbace sa staze, mada i oni su završili u travi. Posle toga sam svakako izgubio prilično pozicija, tačnije pao sam na 22. mesto i uspeo sam da se vratim na 11. Međutim, kod kontakta spao mi je bamper, što je uslovilo 14. mesto. Drugi hit je vožen po suvom, startovao sam sa 11. mesta i završio na sedmom. Imao sam tempo i za sam vrh, drugim rečima danas je bilo dobro – rekao je Andrej Petrović.

Detalj iz boksa tokom pauze Petrović i Kostić Le Man jul 2023

Detalj iz boksa tokom pauze Petrović i Kostić Le Man jul 2023

Za dva nadmetanja dva dijametralno suprotna uslova na stazi, iziskivali su dodatne aktivnosti u boksu, ali i stil vožnje.

– Prvu trku po kiši dobro sam startovao i probio se do 18. mesta, sa 31. Međutim, okrenuo sam se i pao na poslednje, da bih do kraja završio na 22. U drugoj trci po suvom imao sam dobar tempo i stigao do 19. pozicijje, ali sam dobio kaznu zbog bampera, tako da sam završio na 28. mestu – jasan je mlađani Kostić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *