MENI

Borković i Vesnić u tandemu u Sloveniji

Borković pokorio evropska brda

25. 08. 2012. Comments (0) Views: 581 Autosport, Brdske trke

Borković i Vesnić u stotinku na treningu

Ilirska Bistrica u Sloveniji ovog vikenda domaćin je pretposlednje trke šampionata Evrope na brdskim stazama. Boje Srbije u Sloveniji svak u svojoj klasi i moćnoj mašini braniće i dva takmičara iz Srbije.

NA VISINI ZADATKA Mikica Vesnić i Dušan Borković

NA VISINI ZADATKA
Mikica Vesnić i Dušan Borković

Dušan Borković u miciši lanseru 9 evolucije na korak je do osvajanja šampionske titule u svojoj kategoriji, dok Mikica Vesnić u opel vektri po starom dobrom običaju željen je vrhunskih izazova, zato dobre poznavaoce prilika u auto sportu ne čudi, zašto uslovno rečno pravi društvo popularnom dugajliji iz Pančeva na evropskom šampionatu.

Posle dva zvanična treninga dvojaca iz Srbije ima odlična vremena, praktično se razlikuju za stoti deo sekunde, što samo obećava više nego dobar takmičarski dan na nedeljnim trkama. Vesnić je stazu odradio za 2.28,82 minuta, dok je Borković protiv štoperice ostvario 2.28,83. Pored ljubitelja iz Srbije koji se iskreno raduju ostvarenim vremenima, ništa manje nije oduševljena publika pored staze, a još više interesovana pobudili su kod konkurencije. Možda najviše od Aleša Preka aktuelnog šampiona Evrope u kategoriji gde je naš Borković na korak da mu „preotme“. Valja naglasiti da Prek vozi pred domaćom publikom i da mu je Borković prošle godine u premijernoj sezoni zadao najviše problema, drugim rečima bio mu je najteži protivnik.

Glavni konkurenti Mikici Vesnić biće Austrijanac Diethard Sternard koji nastupa u Alfi Romeo 156 STW, ali i domaćin Andrej Skrbnišek u Pežou 207. Vozači su zbog brojnosti podeljeni u dve grupe a Vesnić startuje u drugoj. Ono što je zanimljivo, Opel Vectra STW našeg tima izazvala je veliku pažnju posetilaca ali i kolega trkača koji su iznenađeni izgledom i stanjem vozila ali i profesionalnosti celog tima.

Vesnić je iskoristio priliku i da se malo bolje upozna sa stazom.

– Staza je u nešto lošijem stanju nego pre dve godine kada sam nastupao na Ilirskoj Bistrici. To se pre svega odnosi na kvalitet asfalta na pojedinim delovima, ali u suštini ništa drastično. Prvi deo staze je izuzetno brz i tu se po meni odlučuje trka a treba napomenuti da se taj deo vozi sa hladnim gumama. Sledi tehnički deo sa hartovima da bi se staza završila opet brzom sekcijom. Organizacija za sada kao i uvek odlična. Konkurenciju i pravo stanje videćemo već sutra na treninzima – poručuje Vesnić.

Komentari su zatvoreni.