MENI

Filip Jenić osmi na Rotaks Maks čelendžu u konkurenciji...

Rotaks senior Ada Huja Adrian Dobrić i 333 i Nikola Tošić 308

Jenić i Tošić najbrži u finalnom izdanju na Ada...

Filip Jenić 202

31. 08. 2019. Comments (0) Views: 388 Karting

Finale Otvorenog i nacionalnog šampionata na Ada Huji

Poslednjeg dana avgusta, odnosno prvog septembra na desnoj obali Dunava u prestonom gradu Srbije, na kartodromu Ada Huja održava se finalna trka za Otvoreni i nacionačni šampionat, koja se ujedno boduje za Centralnoevropsku zonu i Sportsil kup. Pravo nastupa na slobodnim i kvalifikacionim treninzima posle tehničkog prijema i verifikacije ostvarilo je 47 takmičara u sedam klasa iz: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

David Matlak 16

David Matlak 16

Najveći broj takmičara je u klasi mikro rotaks, a ako je suditi po vremenima sa kvalifikacija biće vrlo uzbudljivo i neizvesno. Najbrži na merenju vremena bio je Egor Stepanov sa prednošću od 63 stota dela sekunde u odnu na Nik Trobeca, a a David Matlak je sporiji za dva deseta dela. U klasi Mini rotaks samo tri takmičara prvo vreme imao je Andrej Dobrota koji je na kontrolnom merenju imao 5 kilograma manje, pa je diskvalifikovan, shodno tome prvi će startovati Nemanja Jovanović, a sa poziciji dva startovaće Antonio Pendo .

Branislav I Nemanja Jovanović 101

Branislav I Nemanja Jovanović 101

Rotask junior takođe u potpunsti obećava. Filip Jenić je vodeći za njim Leon Zelenko i još šest takmičara spakovanih u jednu sekundu. Kod seniora je slična situacija, prvo vreme ostvario je Matija Jurišić ispred Nikole Tošića za četiri stota dela sekunde prednosti. Treći je Adrijan Dobrić i još četiri takmičara takođe u istoj sekundi. U klasi 125 TAG sve je manje više poznato, Ivan Gošić ima pol poziciju u konkurenciji šest takmičara. U DD2 klasi Anže Dovjak je vodeći što se može reći i za Uroš Stevanovića u klasi KZ 2.

Leon Zelenko 208

Leon Zelenko 208

Start prve trke zakazan je za 10 časova, odnosno druge u 13 sati. Svečano proglašenje biće upriličeno u 15 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *