MENI
Dušan Borković TCR Evropa Hungaroring jun 2023 promocija Srbije

Dušan Borković razvio džinovsku zastavu i oduševio navijače

Aleksandar Vidosavljević Bobo Zlatibor jun 2023 foto Saša Rid

Vidosavljević bez premca na Zlatiboru

24. 06. 2023. Comments (0) Views: 963 Autosport, Brdske trke

Vidosavljević rutinski na treningu

Finalni vikend juna u znaku je brdske trke na Zlatiboru koja se boduje za Otvoreno prvenstvo i nacionlani šampionat Srbije. Tokom subotnjih aktivnosti na stazi u vidu jednog slobodnog i dva zvanična treninga, potpuno dominaciju demonstrirao je Aleksandar Vidosavljević Bobo u pežou 106 maxi predstavnik ASK Rid sport družine iz Perućca. Sa bezmalo četiri sekunde zaostatka drugo vreme „ima“ gost iz Bugarske Aleksandar Dimitrov koji vozi za ASU As iz Zaječara.

Prvi takmičarski dan standardno su otvorili predstavnici tehničke i verifikacione komisije, koji su ustanovili da pravo nastupa ima 75 vozača iz zemlje i inostranstva. Promenljivi vremenski uslovi dobrano su uticali na vremena tokom tri penjanja od starta do cilja, a ekipe mehaničara u boksu su zahvaljujući pomenutim imale pune ruke posla. Pravilan izbor pneumatika više je od pola posla, jer je staza najvećem broju učesnika više nego poznata.

Danijel Panić

Danijel Panić

Pored standarnih odustajanja zbog tehničkih problema prvi trening obeležio je izletanjem Danijel Panić, koji je na sreću prošao bez ozbiljnijih povreda, a po rečima očevidaca i automobil nije previše uništen, ako se uzme u obzir da nije bilo nimalo naivno.
Sutra slede dva penjanja protiv štoperice, a po sabiranju vremena biće poznati pobednci kako u generalnom i po klasama, tako i u kategoriji klubova.

Foto: Saša Rid

  • Krumov
    Krumov
  • Subotić
    Subotić
  • Vankov
    Vankov

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *