MENI

Sovilj najbrži u Rakovici

Vidosavljević rutinski na treningu

Dušan Borković TCR Evropa Hungaroring jun 2023 promocija Srbije

20. 06. 2023. Comments (0) Views: 342 Autosport, Kružne trke

Dušan Borković razvio džinovsku zastavu i oduševio navijače

Mađarski Hungaroring zablistao je minulog vikenda u bojama naše zemlje. Dušan Borković razvio je zastavu Srbije dugu čak 15 metara, koja je tom prilikom postala simbolom trke koja ima višemilionski auditorijum širom sveta, a vrednost se meri u milionima eura. Ovo je 21. baner na međunarodnim trkama na kojoj Tim Borković promoviše Srbiju i na ovaj način, a neke od zemalja u kojima smo do sada mogli videti sličan prizor su Kina, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Austrija, Rusija, Tajland i Francuska.

Dušan Borković istakao je kako samo moto-sport može da pruži priliku da se sopstvena zemlja promoviše na ovako atraktivan način.

– Nijedan sport ne pruža mogućnost da direktno uz teren razvijete baner ovolikih dimenzija. Upravo zato, iz godine u godinu, na najvažnijim trkama koristim priliku da predstavim svoju Srbiju u pozitivnom svetlu i pozovem ljude širom sveta da je posete i investiraju u nju, jer je razloga za to zaista mnogo. Ovo je najmanje šta mogu da učinim za svoju zemlju i, upravo zato, planiram da u nastavku sezone, na sledećim trkama makar u Italiji i Španiji, uradim isto – rekao je Borković.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *