MENI

Milovanoviću i Goliću 4. Mionica reli

Ivan Mandić Ćima Halovo 1

Ivan Mandić najbrži u Halovu

8. 08. 2020. Comments (0) Views: 1215 Autosport, Brdske trke

Halovo druga trka na brdskim stazama za šampionat SAKSS

Drugog vikenda avgusta u okolini Zaječara na repertoaru Sportskog auto karting saveza Srbije nalazi se brdska trka Halovo 2020. Druga ovosezonska trka na brdskim stazama odvija se na potpuno novom lokalitetu, što je verovatno jedan od razloga da ravno 57 takmičara u svim raspisanim klasama, prođe tehnički i verifikaciju. Važno je napomenuti da je pomenuti broj pojačan petoricom takmičara iz susedne Bugarske.

Ukupna dužina staze Halovo iznosi 2.280 metara, sa visinskom razlikom od 167 metara nadmorske visine, odnosno 7,32 % uspona. Drugim rečima start se nalazi na 135 metara, a cilj na 302 metara nadmorske visine.

Subota je rezervisan za slobodan trening, koji se naknadno plaćao i dva kvalifikaciona. Svaki učesnik morao je da startuje na jednom od dva pomenuta treninga kako bi stekao uslov da startuje na trci.

Nedeljni program predviđa četiri vožnje od starta do clja protiv štoperice, od čega će se sabirati tri najbolja vremena. Start prve vožnje planiran je za 12 časova, mada ima indicija da se zbog broja vožnji, start pomeri za 10 časova, ali ostaje da se vidi.

Uroš Brkić foto: Borko Turudić

Uroš Brkić foto: Borko Turudić

Prvo vreme posle tri treninga ima Ivan Mandić Ćima 1:44,832, drugi je Uroš Brkić sa zaostakom od + 0.535, a treći je gost iz Bugarske Vasil Vasilev.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *