MENI

Vrška čuka iz trkačkog ugla (SNIMAK)

CEZ Brdska trka, Češka, Sternberk (SNIMAK)

3. 06. 2013. Comments (0) Views: 567 Autosport, Brdske trke

Miljević u formuli 3 do rekorda staze u Zaječaru

Druga brdska trka Sportskog auto karting saveza Srbije, koja je minulog vikenda održana na stazi Vrška čuka u okolini Zaječara u potpunosti je pripala Borisu Miljević, gostu iz Republike Srpske. Tokom dva dana publika je imala priliku da vidi čak osma prolaza od starta do cilja, na stazi koja je po konfiguraciji u potpunosti odgovarala formuli 3 koju je vozio višestruki šampion BiH, zato i ne čudi što je Miljević novi vlasnik rekorda.

MiljevicZAstart– Proveo sam predivan vikend u Zaječaru sa najboljim ljudima na planeti. Organizator nas je ugostio na najbolji mogući način, a mi smo mu vratili, verujem u najboljoj mogućoj meri, novim rekordom staze u vremenu 1:14.131. Sama konfiguracija staze, omogućila mi je da formulu vozim praktično do krajnjih granica, na osnovu prenosa u menjaču, tako da sam u jednom trenutku vozio i više od 270 kilometara na čas, na radost velikog broja posmatrača, kojima se još jednom zahvaljujem na nesebičnoj podršci – rekao je Boris Miljević.

Miljević i njegov tim iskoristili su vikend u Zaječaru kako bi se posle zimske pauze malo prodrmali i pripremili za naredne okršaje.

– Nismo mogli da odbijemo poziv organizatora i odlučili smo se za Zaječar iz dva razloga. Prvi je da se posle pauze malo provozamo i vidimo šta sve valja poraditi na formulu. Osam prolaza stazom, četiri na zvaničnim treninzima i isto toliko tokom trke je sasvim dovoljno da ustanovimo čemu možemo da se nadamo u nastavku sezone, koja za mene i nema neki preterani takmičarski značaj, jer ću na svim trkama učestvovati, kako bi ostao u formi, a fokus mi je na GT šampionatu, gde me čeka mesto u trkačkom automobilu, potrebno je samo da pronađem finansije. Drugi motiv za dolazak je, da dam doprinos u popularizaciji auto sport u Srbiji – jasan je Miljević.

ZA ZVANIČNE REZULTATE: KLIKNITE NA LINK

Komentari su zatvoreni.