MENI
Dušan Borković TCR svetsko Portugalaija

Borković na startu TCR svetskog takmičenja osvojio 30 poena

Uroš Brkić promocija prototip takmičarske sprave

Uroš Brkić tokom dve decenije od Fiće do prototipa

Petar Miloradović ESET klio kup Hungaroring

1. 05. 2023. Comments (0) Views: 805 Autosport, Kružne trke

Miloradović na debiju ESET Klio kupa osvojio šesto i sedmo mesto

Srpski automobilista Petar Miloradović debitovao je na internacionalnoj sceni proteklog vikenda na Hunagaroringu, u trkačkom automobilu “reno klio” koji je kupio polovinom aprila, sa kojim se prethodni vlasnik trkao samo jedanput.

– Pomalo se kajem što nisam kupio potpuno novi auto, ali sam bio nestrpljiv. Plan je bio da odvezem test na stazi Navak, u okviru TCC serije, ali ta staza nije bila spremna i TCC je otišao u Mađarsku, pa sam i ja rešio da idem na Hungaroring – otkriva Miloradović.

“Krenuli smo nespremni u svakom pogledu, imali smo problem sa kamperom, a na stazi je sve bilo potpuno novo za mene. Srećom, oko svega su mi pomogle kolege, organizatori su mi izašli u susret, a od plana da samo izvezem test uspeo sam da stignem do sasvim dobrog rezultata i da posle vikenda mogu da kažem da sam prezadovoljan”.

Naš as je prvu trku završio na sedmom mestu, dok je u drugom sprintu bio šesti.

– U kvalifikacijama sam na stazu izašao sa slikovima, a počela je kiša. Kako sesija nije bila proglašena kišnom, ostao sam na tim gumama i baš sam se namučio. Uz to mi ni sedište nije bilo namešteno kako treba, to smo rešili tek kasnije. Drugu trku sam vozio na mokroj pisti i mislim da sam se odlično snašao jer na tim gumama nikad ranije nisam vozio. Samo mislim da treba da se još opustim i mogu da ciljam i bolje rezultate – otkriva on.

Reno Clio Petra Miloradovića

Reno Clio Petra Miloradovića

Trkač iz Topole dodaje da se već sprema za sledeći trkački vikend i kaže da je sve propuste i primedbe zabeležio u notes.

– Dopao mi se ESET kup, mislim da ću da odvezem celu sezonu tamo. Nadam se da će biti prilike da se bar u jednoj trci okušam u Klio kupu Evropa, jer mi je to bila ideja za buduću karijeru. Mada, kako stvari stoje, možda i dogodine ostanem u ESET kupu, dok ne budem sasvim uvozan i spreman za viši rang takmičenja. Cilj mi je da napredujem u svakom smislu, pre svega vozačkom, a znam da mogu i da umem, što sam pokazao godinama unazad u “jugo hibridu – otkriva Miloradović, koji vredno vežba na simulatoru gotovo svakodnevno, koliko mu dozvole obaveze u sopstvenom servisu za tehničke preglede.

On je veoma zahvalan sponzorima koji su podržali njegove napore da stigne na internacionalnu scenu, ali i svojoj porodici u kojoj ima glavnu potporu.

– Moj otac Zoran je preuzeo na sebe kupovinu automobila, dodao je i nešto novca, otišao po auto, išao sa mnom u Mađarsku. Bez njega sigurno ne bih bio tu gde sam danas. Takođe, cela moja porodica ima mnogo razumevanja za mene, a sa mnom su na Hungaroring išli moji prijatelji Miloš Tjuner i Nenad Beli, ljudi koji brinu o mojoj trkačkoj spravi i na tome sam im beskrajno zahvalan. Što se sponzora tiče, moram sve da ih pomenem – Mind group, Džokej, Klisura trans i Car wash 11 – svima hvala, nadam se da ćemo zajedno proslavljati moje uspehe.

Sledeći trkački vikend koji očekuje našeg automobilistu je na Slovakija ringu 10. i 11. juna.

preuzeto: serbiaring.com

autor: Jelena-Katarina Mitrović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *