MENI

Zlatne kacige za braću Stevanović

Kalendar takmičenja već spreman!

22. 12. 2017. Comments (0) Views: 1414 Karting

Andrej Petrović šampionski na dva fronta

Unazad nekoliko sezona, gotovo kao po prvilu svaka generacija „izbaci“ po jednog vrsnog kartingaša, na radost domaćih ljubitelja osnovne škole sportske vožnje, poznatije kao karting. Andrej Petrović je bez preterivanja i više od toga. Sada već praktično minula sezona, bila je jako uspešna za Andreja jer je u oba saveza osvojio titule šampiona u klasi II.

– Ove godine smo vozili sve trke u oba saveza i to više nego uspešno. U prilog tvrdnji govore i dve osvojene titule šampiona, kako u Sportskom auto karting savezu Srbije (SAKSS) tako i u Srpskom sportskom karting savezu(SSKS). Pomenuti rezultati su nas nagnali da okušamo sreću i u inostranstvu, da vidimo kakvi smo u odnosu na druge. Prvo smo otišli u Češku na takmičenje Moravski Pohar gde je Andrej u prvj trci slavio pobedivši njihovog šampiona. Posle treće trke u ukupnom plasmanu, Andrej je završio kao treći – slovi otac Srđan Petrović, strateg i finansijer mlađanog osnovca.

Još jedan uspeh dodatno je osokolio porodicu Petrović, da se upuste u nove okršaje sa konkurencijom u okruženju.

– Posle odličnog rezultata u Češkoj, shvatili smo da je Andrej spremam za veće izazove i sledeća nam je bila trka WSK Adrija, što svi poznavaoci kartinga znaju da je to najveće takmičenje, sa najjačom konkurencijom. Tu je Andrej ušao u finale i na kraju završio na 21. mestu, što je bio veliki uspeh. Posle toga mu se probudila još veća želja da nastavi sa takmičenjima u inostranstvu, jer je osetio da može još bolje i da je u mogućnosti da se takmiči i bori sa najboljim vozačima iz njegove klase – dodaje mama Ivana, koja takođe ima bitno mesto u karijeri mlađanog kartingaša.

Za napredovanje i sticanje iskustva potrebno je što više takmičenja, po pravilu uvek sa boljima od sebe. Kako je do isteka međunarodne sezone karting trka ostalo „malo“ takmičenja, put je Petroviće odveo u Italiju.

– Zbog toga smo odlučili da učestvujemo na zimskoj trci 22. Internacionalni Trofej „Ajrton Sena“ u Italiji, tačnije u Napoliju. Na finalnoj trci Andrej je zadivio sve, jer je pokazao neverovatno umeće i borio se u svim trkama za što bolji plasman sa najbržima. Na kvalifikacionom treningu imao je drugo vreme, što je dodatno privuklo pažnju konkurencije. Posle pet trka završio je sedmi, što je veliki uspeh za nas. Do juče ih je gledao samo na jutjubu, a posle takmičenja i bespoštedne borbe za svaku pozicuju, postao je i drug sa njima. Sve što nije mogao ni da zamisli, desilo mu se na ovom takmičenju. Presrećan sprema se za novu sezonu, jos motivisaniji i željniji da što pre krene sa novim takmičenjima u inostranstvu. Plan za sledeću sezonu je da se takmičimo kod nas naravno i da nastavimo sa takmičenjima u Italiji – jasan je senior Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *