MENI
Andrej Petrović NŠS i SSC Ada Huja april 2022

Petrović najbrži u kategoriji seniora

Nemanja Jovanović CEZ Kečkemet april 2022

Jovanovićevi problemi sa kočnicom u Kečkemetu

10. 04. 2022. Comments (0) Views: 1195 Karting

Bogdanić rutinski u mini rotaks klasi

Drugi dan duplog trkačkog programa na Ada Huji u Beogradu, pripao je domaćim takmičarima u gotovo svim raspisanim klasama koje su bodovane za nacionalni šampionat Srbije i međunarodni Sportstil kup(SSC). Mlađani Uroš Bogdanić u sva tri izdanja odradio je „posao“ rutinski u mini rotaks klasi i uknjižio maksimalan broj bodova na domaćem terenu kada je SSC u pitanju.

Kiša koja je padala između dva takmičarska dana uslovila je da i temperatura vazduha bude niža, a udari vetra učinili su da bude još hladnije kada se subjektivan osećaj uzme u obzir. No, najvećem broju takmičara to nije smetalo. Pojedinci koji nisu startovali drugog dana mahom su to učinili zbog tehničkih problema, a ne meteo uslova.

Formacijski krug mikro rotaks klasa NŠS i SSC Ada Huja april 2022

Formacijski krug mikro rotaks klasa NŠS i SSC Ada Huja april 2022

Za razliku od prvog dana, David Matlak predstavnik Srbije u mikro rotaks klasi, drugog je bio na visini zadataka. Od tri starta zabeležio je tri prva mesta, dok je Vita Ćozo osvojio drugo mesto. Vredna pomena je Petra Milosavljević koja od ove sezone nastupa na međunarodnim trkama i pruža dostojan otpor dečacima, a u prilog tvrdnji govore i vremena na stazi i dva treća mesta u klasi.

Petra Milosavljević

Petra Milosavljević

Pomenuti Bogdanić tokom oba dana bio je nedostižan za konkurenciju iz Slovenije i Makedonije i sunarodnika Andriju Kostića koji će u sagledivom vremenskom roku pokazati da je takmičar za podijum u mini rotaks kategoriji.

Nik Trobec iz Slovenije drugog dana bio je uspešniji od Leona Zelenka koji je u subotu slavio u junior rotaks kategoriji. Najbrojnija konkurencija vladala je u pomenutoj klasi, koja je samo pojačala ose’aj napetosti i neizvesnosti kod publike, koja je u potpunosti mogla da uživa u okršajima golobradih mladića. Predstavnici Srbije Andrej Dobrota i Darius Alhomegani zauzeli su šesto, odnosno osmo mesto.

Kod seniora nije bilo gotovo nikakve neizvesnosti jer je Andrej Petrović tokom subotnjeg takmičarskog dana jasno stavio do znanja uvaženim gostima, kome je predodređeno prvo mesto na pobedničkom podijumu i u nedelju.

Ksen de Ruve i u nedeljnom izdanju DD 2 klase jedinog valjanog konkurenta imao je u Nikoli Tošiću. U DD 2 master kategoriji za razliku od jučerašnjeg izdanja slavio je Danijel Brunčić, dok je Ivan Gošić danas bio drugi.

Peter Hetei i Nikola Tošić KZ 2 Ada Huja NŠS i SSC april 2022

Peter Hetei i Nikola Tošić KZ 2 Ada Huja NŠS i SSC april 2022

U zbiru dva prva i jednog drugog mesta Nikola Tošič je u KZ 2 klasi osvojio prvo mesto. U super sport klasi samo dva takmičara, a Đorđe Štulić je i danas bio najbrži.

Plasmani po klasama za SSC

Mikro: 1. D. Matlak, 2. V. Ćoza, 3. P. Milosavljević

Mini: 1. U. Bogdanić, 2. J. Levar, 3. B. Telebak

Junior: 1. N. Trobec, 2. L. Zelenko, 3. A. Bogunović

Senior: 1. A. Petrović, 2. D. Mlakar, 3. M. Sadar

DD 2. 1. K. Ruve, 2. N. Tošić, 3. M. Kolmanić

DD 2 master: 1. D. Brunčić, 2. I. Gošić, 3. V. Masimo

KZ 2: 1. N. Tošić, 2. P. Hetei, 3. E. Adrović

Super sport: 1. Đ. Štulić, 2. B. Samardžić

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *