MENI
POJAČAN VOZNI PARK Iveko turbo

Nova vozila AMS Srbije

OBAVEZNO VEZIVANJE Nije dovoljno samo imati kacigu, već je i pravilno koristiti

Kaciga glavu čuva

PRAKTIČNI DEO Osnovac u akciji na bicikli

17. 08. 2012. Comments (0) Views: 559 Bezbednost

Najbolji osnovci na pripremama za evropsko takmičenje

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije na Avali u planinarskom domu ,,Čarapićev brest,, od 15. do 19. avgusta 2012. godine održavaju se pripreme najbolje plasiranih osnovaca na 43. državnom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju,,.

 PRAKTIČNI DEO Osnovac u akciji na bicikli Mala reprezentacija Srbije koju čine Katarina Rajković, O.Š. „Dragojlo Dudić“, Beograd, Karolina Kardoš, O.Š. „Petefi brigada“ iz Kule, Miloš Marković, O.Š. „Vuk Karadžić“, Požarevac i Bojan Zdelar, O.Š. „Boško Palkovljević Pinki“, Sremska Mitrovica vežbaće na elementima poligona koji će se koristiti na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje se održava u Poljskoj u gradu Bohnja, od 21. do 24. septembra.

Pripreme naših mališana prilagođene su evropskom sistemu takmičenja koje podrazumeva rešavanje određenih saobraćajnih situacija u određenom vremenu, odnosno brzo odlučivanje za jedan od ponuđenih teorijskih odgovora, kao i vožnju bicikla na praktičnom poligonu koji će imati i neke nove elemente.

Najbolji osnovci Srbije treniraće pod nadzorom glavnog trenera Ljubiše Vidojevića, nastavnika iz Požarevca koji će našim đacima prenositi svoja znanja i praktične savete, jer je u dugogodišnjem radu 13 puta bio na Evropskim takmičenjima, a uz značajnu podršku predmetnih nastavnika: Jasmina Vidojević (Požarevac), Drago Trivun (Sremska Mitrovica), Lidija Bačić (Kula) i Dejan Miladinović (Beograd). Naša mala reprezentacija koja će braniti boje Srbije, dobiće veliki broj korisnih saveta i preporuka koji će im pomoći da pokažu svoj maksimum u Poljskoj.

Osnovci Srbije tradicionalno se dobro plasiraju na ovim takmičenjima u konkurenciji više od 20 evropskih zemalja,osvajaju vodeće pozicije, a 2007. godine su poneli i titulu prvaka Evrope. Nakon priprema na Avali, puni entuzijazma očekuju dobar plasman i ove godine.

Komentari su zatvoreni.