MENI

Jagodincima dupla pobeda u konkurenciji klubova na Autokomercu

Triling asova ASKS Crvena zvezda rejsing tima Nikola Tošić, David Matlak i Andrej Petrović

Tošić u Ptuju overio tiket za Bahrein

18. 09. 2021. Comments (0) Views: 1216 Karting

Ptuj za tiket koji vodi na Veliko finale

Trećeg vikenda septembra u Ptuju(Slovenija) održava se finalno takmičenje u kartingu koje se boduje za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC), posle kojeg će biti poznati učesnici Velikog finala koje će biti održano u Behreinu. David Matlak u mikro i Andrej Petrović u senior rotaks klasi davnih dana su obezbedili tiket, dok je Nikola Tošić u igri kada je u pitanju DD2 klasa.

David Matlak Ptuj kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021

David Matlak Ptuj kvalifikacije CEZ i SSC maj 2021

Tokom subotnjih aktivnosti koje su podrazumevale pripreme i kvalifikacije, družina mala ali odabrana iz Srbije nije se u potpunosti proslavila, ali zato će imati mogućnost da se istaknu u nedelju, kada su na programu tri trke.

U mikro rotaks klasi David Matlak je ostvario treće vreme tokom kvalifikacija, što znači da će startovati iz drugog reda, tik iza vodećeg, dok je Uroš Bogdanić imao osmo vreme. Valja naglasiti da je Matlak u jednom trenutku upao u gužvu što ga je koštalo boljeg plasmana.

Namanja Jovanović u junior rotaks klasi startovaće sa osme pozicije, dok će Andrej Petrović u konkurenciji seniora startovati pol pozicije.

Nikola Tošić 404 DD2 CEZ I SSC Ptuj septembar 2021

Nikola Tošić 404 DD2 CEZ I SSC Ptuj septembar 2021

Nikola Tošić je poput Matlaka „upao“ u gužvi i shodno tome domogao se sedmog startnog mesta. Direktni konkurent za tiket Kolmanić zauzeo je osmo mesto, što finale u Ptuju odvodi u triler završnicu. Pored umeća i dobro podešenog kartinga do izražaja će doći u psihička stabilnost. Malo je reći da navijamo za Džonija.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *