MENI
Andrija_Kostic_Test_Pol_Rikard

Kostić nastavio sa pripremama za predstojeću sezonu

Kamenovo 2024

April u Kamenovu izazov kojem se ne može odoleti

Uroš Brkić CEZ Češka 2024 april

7. 04. 2024. Comments (0) Views: 272 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Uroš Brkić šampion CEZ na brdskim stazama

Češki nacionalni auto klub u Pragu prvog vikenda aprila bio je domaćin svečanom proglašenju šampiona za 2023. godinu u FIA Centralnoevropskom šampionatu CEZ, u automobilizmu. Uroš Brkić jedini je srpski automobilista kome je ove sezone uručena titula šapmiona Centralne Evrope na brdskim stazama. Među eminentnim gostima bili su i predstavnici saveza iz različitih krajeva Evrope, koji su s ponosom uručivali nagrade najboljima.

U prototipu NORMA M20F, Brkić je pobeđivao širom kontinenta u klasi E2-CN/SC.

– Ovo mi je treća titula u Centralnoj Evropi, i sigurno je da ću se potruditi i naredne godine da je odbranim. Za mene je velika čast biti među najboljima u ovom takmičenju. Godina iza mene nije bila laka, posebno jer je to bila prva godina od kada sam prešao iz automobila u bolid. Ali sada, sa većim iskustvom i kilometrima iza sebe, siguran sam da će naredna godina biti lakša. Osim ove titule, i godinu dana ranije bio sam šampion Centralne Evrope u kategoriji automobila, a imam i iskustvo kao vicešampion Centralne Evrope u endurans kruznim trkama. Uskoro ćemo organizovati konferenciju za medije, na kojoj ćemo detaljno predstaviti sve planove za naredne izazove – rekao je Uroš Brkić

Za kraj je iskoristio priliku i da se zahali zaslužnima za uspeh.

– Svakako bih iskoristio priliku da se zahvalim svojoj porodici na podršci, pratećem timu, generalnom sponzoru kompaniji Marinkovic Hofmann i AK Galax kao i svim drugim ljudima i kompanijama koje su me pratile na ovom putu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *