MENI

Nemanja Jovanović na drugom „času“ FIA Akademije u Adriji

Andrej Petrović (435) Le Man jul 2021

Petroviću pol pozicija u Austriji za CEZ

David Matlak Le Man jul 2021

20. 08. 2021. Comments (0) Views: 1220 Karting

Matlak na CEZ trci u Bruku za nastavak sezone

Trećeg vikenda avgusta nastavlja se sezona karting sporta, tako da će Austrija biti domačin takmičenja koje će se bodovati za Centralnoevropsku zonu (CEZ), na kojoj će boje Srbije u klasi mikro rotaks braniti David Matlak, dečarac koji je već obezebedio titulu u pomenutoj kategoriji i ujedno je osvojio tiktet za Veliko finale koje se ove godine održava u Bahreinu. Trku u Bruku Matlak će odraditi kao da „juri“ titulu, jer prosto uvek daje sve od sebe i izvlači maksimum iz takmičarske sprave.

– Idemo u Austriju iz više razloga. Prvi je što sam se uželeo takmičenja, drugi je da bi održao formu, treći da bi se video sa konkurencijom i naravno družio. Vrlo sam motivisan i spreman za takmičenje i pored činjenice što sam još na prošloj trci u Sloveniji potvrdio titulu kako u CEZ tako i Sporstil kup konkurenciji, čime sam obezbedio učešće na Velikom finalu u Behreinu – rekao je David Matlak

Pre pomenute trke Matalak je krajem jula učestvovao na Internacionalnom rotaks čelendž takmičenju u Francuskoj na karting stazi Alan Prost u okviru Le Man kompleksa.

– Le Man je jedno veliko iskustvo za buduća takmičenja u narednim sezonama. I pored činjenice da sam imao tehničkih problema sa takmičarskom spravom trudio sam se maksimalno, ali nije moglo bolje od 13. pozicije u brojnoj i žestokoj konkurenciji. Naučio sam mnogo što se tiče tehnike i strategije. Verujem da ću i naredne godine opet voziti na Internacionalnom rotaks čelendž kupu, pa će konkurencija videti sa kime ima posla – dodao je mlađani David Matlak.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *