MENI
Petra, Saša i Staša Milosavljević

Milosavljevići domaćinski u Jagodini

Nemanja Neca Jovanović stajaći skuter na Savi

Bez Jovanovića na prvoj CEZ trci u Austriji

30. 06. 2020. Comments (0) Views: 1243 Karting

Maestralni Uroš Stevanović gospodar šiftera

Prvi deo sezone Srpskog sportskog karting saveza koji se održava u osam raspisanih klasa u potpunosti je pripao mlađanom Urošu Stevanoviću koji je maestralnim nastupom u KZ 2 kategoriji, karting sa menjačem, u narodu poznatiji kao šifteri, demonstrirao raskošni talenta, odnoso umeće upravljanja trkačkom spravom. U prilog tvrdnji neumoljivo govore i brojke. Od tri takmičarska vikenda Uroš imao šest pobeda, dve trke se voze po Pravilniku, i tri rekord kada je u pitanju staza u Jagodini, odnosno Autokomerc u Beogradu.

– Za nama je izuzetno uspešan prvi deo sezone SSKS, tako da mogu biti u potpunosti zadovoljan. Tri vikenda, šest trka, isto toliko prvih mesta i tri najbolja vremena, kako u Jagodini tako i u Beogradu na stazi bližoj aerodromu. Veliku zahvalnost pre svega dugujem svojoj porodici, koja je u potpunosti stala iza mene i pomaže mi u svakom segmentu, shodno tome tu su i rezultati. Deo zasluga svakako pripada klubu KSK Jagodina za koji vozim od prvih dana karting karijere. Sada sledi zaslužena pauza od nekih skoro dva meseca, da bi poslednjeg vikenda avgusta usledio nastavak na Ada Huji u Beogradu. Finalna trka pripada Jagodini. Imali smo u planu da polovinom jula učestvujemo na trci u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije, ali je ista odložena, tako da ćemo se sa konkurencijom susresti i nadmetati nekom drugom zgodom – rekao je Uroš Stevanović.

Uroš i Goran Stevanović 28. VI 2020 Jagodina

Uroš i Goran Stevanović 28. VI 2020 Jagodina

Strpljivo, korak po korak, tačnije iz kategorije u kategoriju, Stevanovići iz Požarevca trasiraju put u velikoj karting porodici Srbije. Bez drame, galame i pompe, učestvuju, pobeđuju i stiču neophodno iskustvo za nastupajuće izazove, kada je sporta brzina na četiri točka u pitanju. Jedno je sigurno, uspeh se ne prašta, Stevanovići uredno postoje sa tom činjenicom i dalje ne želeći da bilo koga zbog toga nerviraju, ali prevashodno nastoje da sačuvaju mir i porodičnu harmoniju koja ih je neminovno dovela tu gde jesu u sami vrh domaćeg karting sporta.

Spavaš li mirno Evropo? Vi ste na redu…

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *