MENI
Borković i Marković pobednički podijum Vrnjačka banja 53. Srbija reli

Borković odbranio šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Detalj sa auto kros takmičenja

Srpski Miletić domaćin CEZ takmičenja

Tri prvoplasirane posade na 53. Srbija reliju

4. 10. 2020. Comments (0) Views: 1712 Autosport, Reli

Dušan Borković dominirao na 53. Srbija reliju

Dušan Borković i Igor Marković ponovili su prošlogodišnji uspeh, i slavili na 53. „Srbija reliju” koji je u prethodna dva dana održan na terenima u okolini Vrnjačke Banje i obroncima Kopaonika i Goča.

Borković i Marković su ubedljivo slavili u kokpitu „škode fabije RS2”, zabeleživši pobede u 10 od 12 brzinskih ispita. U subotu, prvog takmičarskog dana bili su najbrži na svih šest „brzinaca” dok su danas zabeležili četiri pobede, prepustivši prvo mesto na dva brzinska ispita bugarskoj posadi Miroslav Angelov – Georgi Gadžev u „škodi fabiji RS2”, koji su ujedno i drugi u generalnom plasmanu.

Borković i Marković reli su završili posle 150,20 km na 12 brzinskih ispita u vremenu 1:34.17,1 sata, 2.0,9 minuta ispred Angelova i Gadževa. Treće mesto pripalo je još jednoj bugarskoj posadi, Jordan Atanasov – Angel Bašhenejov za volanom „micubiši lensera EVO 9”, koji su reli završili za 1:39.59,6 sati.

Ni vremenski uslovi, ni kvar na šolji amortizera nisu sprečili Borkovića i Markovića da i drugog dana imaju najbolje vreme.

Borković i Marković brzinski ispit 53. Srbija reli

Borković i Marković brzinski ispit 53. Srbija reli

-Ovo je još jedna meni veoma važna titula koja je ujedno i šlag na torti ove neobične sezone, nakon osvojene titule i šampiona TCR Istočna Evropa. Iako sam imao pritisak odbrane titule, moram da priznam da je ipak bilo lakše nego prošle godine. Neizmerno sam zahvalan fanovima koji su ove godine došli u velikom broju, mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao i NIS Petrol Rejsing timu, Škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja – rekao je Borković.

Ove godine Srbija reli okupio je više od 30 posada iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije, a bodovao se za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske.

Srbija reli organizovali su Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i AMS Osiguranja a.d.o. D. Vs.

D. Vs.

FOTO: PR Team

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *