MENI
Moto savez Srbije zahvalnice za ogroman doprinos

Svečarski efikasno dodeljene medalje najboljim u auto moto karting...

Ekipa za Dakar 2020 Zakinski, Sagmajster, Milodanović i Đeneš

Kraljevstvo peska novi izazov za Gabora Sagmajstera

Detalj iz predstarta na stazi MK Gajić Globare 2014

2. 12. 2019. Comments (0) Views: 207 Motociklizam, Motokros

Prelazni rok trese moto kros disciplinu

Prvi pik na draftu izraz je iz NBA lige kojim se opisuje nabolji igrač kojeg klub želi u svojim redovima tokom prelaznog roka. Profi košarka je priča za sebe, a da domaći moto kros poprima dovoljan broj elementa da bi i sam mogao poneti prefiks profi, pronalazimo upravo u aktuelnom prelaznom roku koji je praktično dobro prodrmao pomenutu disciplinu. Dobro su (čuli) pročitali, prelazni rok je u toku, svi koji misle da je moto kros družina spremna samo da se vija po prašini i blatu, onako za svoju dušu. E, ti se varaju!

Najmlađi su u žiži interesovanja

Najmlađi su u žiži interesovanja

Poslednjeg vikenda novembra upriličeno je svečano proglašenje najboljih po disciplinama i klasama na Beogradskom sajmu u okviru 8. Sajma sporta, gde je nezvanično i počeo prelazni rok. Nekolicina klubova su zapravo stubovi nosači koji još više žele da ojačaju dovođenjem odličnih pojedinaca u svoje redove. Savez u principu prepoznaje klubove, a takmičari pomenute. Ko nema preku potrebu, traži klub, a drugi pak osnovaju klubove i tako razvijaju iste i pomenutu disciplinu suvozemnog tehničkog sporta na dva točka.

Da se razumemo, prilikom prelaska iz kluba u klub, potrebno je prvo dobiti ispisnicu, što po nekada ume da bude i nepremostiva prepreka. Kada je sve po propisima, transfer se obavlja rutinski i matični Savez na početku nove sezone izdavanjem takmičarskih licenci na kraju krajeva dolazi do spoznaje koliko pojedinaca je promenilo klupske boje ili ima novoosnovanih klubova na spisku za godišnju kotizaciju.

Kros se ne vozi na prazan stomak

Kros se ne vozi na prazan stomak

Još nekoliko pojedinosti potrebno je pojasnisti, da ne bi bilo preteranh očekivanja. Daleko smo od profi ugovara, ali lagano, doći će i oni jednog dana na dnevni red. U osnovi novom takmičaru klub u najvećem broju slučajeva plaća godišnju licencu, startnine tokom sezone, putne troškove i još neke pojedinosti. Ima slučajeva da se i bodovi osvojeni za plasman klubova i pojedinaca premiraju, ali istini za volju vremena su teška. Kada se sve oduzme i sabere, nije hrđavo biti član dobrostojećeg kluba, ali ima draži i razvijati vlastiti iz sezone u sezonu.

Čak i vremešni imaju cenu

Čak i vremešni imaju cenu

Za sve koji su očekivali imena pojedinaca i klubova, molimo za još malo strepljenja, jer ne bi smo da kvarimo sreću jednima i drugima. Za nekoliko dana ćemo obanarodovati transfere u prelaznom roku. Do tada dovoljno je čuti da prelazni i postoji, jer to je dobar znak za buduća vremena.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *