MENI

Trofej Beograda 2019 Vladimiru Zagorcu

13. Serbian trophy II dan hard klasa blato do guše 3

U blatu do guše kroz bare do čekera

7. 11. 2019. Comments (0) Views: 1623 Autosport, Offroad

Kopa(o)nička magla i blato za najspremnije

Osmu godinu uzastopno najveće i najsprestižnije takmičenje terenskih vozila održava se na Kopaoniku. Ovosezonski 13. Serbian trophy okupio je standardno veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Takmičari raspoređeni u tri kategorije jedva su sačekali svečano otvaranje i obavezni brifing, kako bi seli u takmičarske sprave i krenuli put Jarma na prolog, dok su kiša, magla i blato bili uveliko spremni da dočekaju učesnike.

Jovan i Ivan

Jovan i Ivan

Pomenuti prolog bio je uvod i ujedno prvi ispit za takmičare, na kom je slavio Jovan Mrdak, koji su se borili za starne pozicije po kategorijama. Od velike je važnosti kada je hard klasa u pitanju ko će prvi ući u blato ili bilo koji drugi deo koji je težak i iziskuje pored pripremljenosti terenca i uigranost vozača i suvozača.

Pored velikog broja posada, još veći broj krasio je posmatrače, tačnije navijače i kolege izveštače, koji su se u organizovanim grupama premeštali sa lokacije na lokaciju, kako bi bodrili takmičare, ali i zabeležili svaki trenutak.

Kopaničko blato 3

Kopaničko blato 3

Prvi dan je završen, sledi zaslužena pauza i sumiranje utisaka. Sutra su na repertoaru novi izazovi, a ako je suditi po rečima učesnika koji već nekoliko sezona voze Serbian trophy ovaj će biti izuzetno težak. Drugim rečima samo će najspremniji u subotu posle svega doći do cilja i slaviti. Istini za volju svi koji su došli da učestvuju na neki način su pobednici, ali samo prva trojicu po kategorijama vratiče se kući sa peharima i vrednim nagradama.

 • Jovan i Emir
  Jovan i Emir
 • Kopaničko blato 1
  Kopaničko blato 1
 • Kopaničko blato 4
  Kopaničko blato 4
 • Kopaničko blato
  Kopaničko blato
 • Mija i Sale
  Mija i Sale
 • Prevrtanje na bok posle blata
  Prevrtanje na bok posle blata
 • Spuštanje u kanal sastavni deo ispita
  Spuštanje u kanal sastavni deo ispita

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *