MENI

WTCC, Moskva (snimak trke)

Milovanović bez 20 „konja” na Mišeluku

11. 06. 2014. Comments (0) Views: 874 Autosport, Kružne trke

Povratak Mišeluka posle pet sezona

Ekipa velikih zaljubljenika u auto sport, okupljena oko ASK Petro Maksa, uz veliku podršku grada Novog Sada organizovaće 14. i 15. juna kružnu auto trku na saobraćajnoj petlji Mišeluk. Tim povodom upriličena je konferencija za novinare na samoj stazi, jer posle pet godina pauze auto sport se vraća u Srpsku Atinu, takmičenjem za šampionat Srbije.

Miseluk press

U programu takmičenja planirano je da se trening i kvalifikacione vožnje odrade u subotu 14. juna od 12.00 časova. Sutradan program startuje izložbom i defileom fića od 10.00 do 11.00 sati, dok je svečano otvaranje trke planirano za 11.45 časova. Za trku se prijavilo 80 takmičara iz Srbije i regiona koji će biti raspoređeni u 7 klasa, a voziće grupisani u četiri divizije.

Pored trke akcenat je stavljen i na prateće sadržaje koji su usmereni na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju: dece, omladine, motociklista i starijih osoba. Kroz nekoliko javnih časova o bezbednosti po srednjim školama biće ukazano na probleme koje je moguće rešiti u saobraćaju i smanjiti broj nastradalih koji se na nivou Srbije godišnje kreće u brojci oko 600 osoba. Javni čas biće organizovan na trgu Slobode ispred gradske kuće u petak 13. juna od 16.00-18.00 časova.

ASK Petro Maks potrudio se da javnim informisanjem ukaže na period zatvaranja mosta Slobode (14. i 15. jun u periodu od 10.00 – 16.00časova) i saobraćajne petlje Mišeluk, kako bi građani koji imaju potrebu da prelaze most, lakše podneli izmenjeni tok saobraćaja i kako bi se gužve prilikom prelaska dva druga mosta u Novom Sadu svele na minimum.

Cena karte je 300,00 dinara, a organizator će jedan deo sredstava od prodatih ulaznica usmeriti u humanitarne svrhe, tačnije ugroženima u katastrofalnim poplavama.

Komentari su zatvoreni.