MENI

NISOTEC – lider na tržištu po uspešnosti poslovanja i...

Vesnić i Nestro zajedno u Evropu

18. 03. 2014. Comments (0) Views: 719 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

DUŠAN BORKOVIĆ POSETIO RML FABRIKU

Mesec dana pred pred početak debitantske sezone u WTCC-u, srpski automobilski as Dušan Borković posetio je RML fabriku koja je zaslužna za 4 titule u Svetskom šampionatu turing automobila i prvi put video svoj Chevrolet Cruze TC1 automobil. Borković je zajedno sa Campos timom prošao kroz taktiku prve trke koja će se održati u Marakešu, 13.aprila.

SevroletBorkovic

– Presrećan sam što sam prvi put video svoj trkački automobil i upoznao RML tim koji je vredno radio da nam dostavi automobil najnovije specifikacije u jako kratkom roku. Moj automobil će biti spreman sa jednom nedeljom zakašnjenja u odnosu na prvobitni plan, što će značiti da u Valensiju idem samo da posmatram zvaničan test WTCC-a, i podržim timskog kolegu Huga Valentea čiji će auto biti gotov do 21.marta. RML je renomirana kompanija u auto trkama i imamo puno poverenje u njih, kao i u naš španski deo tima Campos koji zajedno sa RML-om čini sve da budemo spremni za testove pre prve trke – rekao je Borković nakon posete RML fabrici.

Ron Hartvel,direktor iz RML istakao je da su vremenski rokovi ovog programa bili veoma izazovni i zahtevni.

RML4

– Jasno je da je proces dizajniranja i rada u fabrici potrajao kako bismo na najbolji mogući način optimizovali performanse Chevrolet Cruza TC1. Trudimo se da završimo prva dva automobila za Valensiju, kada ćemo dobiti povratne informacije i da se onda fokusiramo na to da se Dušan oseća maksimalno udobno u svom automobilu uoči njegove prve trke. Sve to je prirodna posledica novog programa, ali sigurni smo da će Dušan i Campos moći da se nađu u punoj brzini pre Marakeša -zaključio je Hartvel.

Dušan se prilikom posete fabrici oprobao i na RML simulatoru koji ima veoma slične uslove kao što je vožnja trke u TC1 automobilu.

– Tehnologija je neopisivo precizna i mogu da kažem da će biti jako teško voziti nove TC1 automobile. Maroko je dovoljno opasna staza, to je zapravo ulična trka, a i moja prva u WTCC-u. Biće to veliki izazov za mene-zaključio je Borković

Komentari su zatvoreni.