MENI
Jovan Lazarević Bekinac detalj sa šestog takmičarskog vikenda

Monca finalna runda Porše Karera kupa Italije

Bekinac Monca I trka finalni vikend

Jakvinta trijumfovao u Monci, Lazarević startovao osmi, kroz cilj...

Bekinac predstart

19. 10. 2019. Comments (0) Views: 1120 Autosport, Kružne trke

Bekincu odgovara kišna Monca

Finalni vikend Porše Karera kupa Italije standardno počinje slobodnim treninzima i naravno kvalifikacijama za startne pozicije. Jedini predstavnik Srbije Jovan Lazarević Bekinac očito se dobro snalazi na mokroj pisti legendrane Monce, a u prilog tvrdnji govore vremena, odnosno osvojena pozicija za prvu trku. No, krenimo hronološki.

– Slobodni trening je prošao dobro. Imali smo odličan tempo, ali je na kraju kvalifikacija smo imali malih problema setup-om, pogotovo na Lesmo krivinama. Volan me nije slušao. Slobodni trening smo završili na 13. mestu. Na kraju kvalifikacija dogodio se jos jedan tehnički problem, pukla je poluosovina. Tako da sam slobodne probe završio nekih 5 minuta pre kraja treninga. Trening je održan po suvoj stazi – rekao je Lazarević.

Za razliku od slobodnih koji su održani po suvom, kvalifikacione treninge je obeležila kiša, što je našem šampionu na neki način odgovaralo.

– Kvalifikacije, od samog jutra kiša. Na kvalifikacije smo svi izašli sa kišnim gumama. Od samog starta sam imao dobar tempo i bio konstatno u prvih deset. Izgleda da mi kišna Monca jako dobro leži. Postepeno sam se ubrzavao, kao i ostali takmičari. Kvalifikacije jedan sam zavrsio kao 10. Na drugim kvalifikacijama sam izašao malo kasnije, razlog je problem sa pritiskom u gumama. Zadnja desna guma je gubila pritisak. Po izlasku na stazu sam video da je moguće voziti jos brže, kiša je u tom trenutku stopirala, staza se delimično prosušila. Uspeo sam da se „popnem“ na osmu poziciju, u sledećem krugu sam po sektorima bio još dosta bolji, ali sam izgubio kontrolu na kočenju za krivinu Parabolika i okrenuo se. Prvu trku startujem sa 8. pozicije danas, trka počinje u 16.20h – rekapitulirao je Bekinac.

Uživo prenos na Porsche Carrera Cup Italia WEB stranici, kao i na FB stranici.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *