MENI
MAKIMALNO U OBE TRKE Luka Vojnić Purčar 11

Nikolić brljirao u klasi 1 na Adi Huji

MUDRO DO POBEDE Miloš Mirković

Pantović diskvalifikovan Mirković slavio

PREDSEDNIK I ŠAMPIONI Aleksa Radojković, Vlada Milićević, Milan Nikolić(sedi u kartingu) i Marko Todorović

23. 04. 2012. Comments (0) Views: 2218 Karting

Deca za primer starijima

Karting trkom za šampionat Srbije koja je minulog vikenda održana na Adi Huji, startovala je sezona sporta brzina na četiri točka u Srbiji. Tim povodom čelnici Sportskog auto karting saveza Srbije upriličili su konferenciju za novinare, na kojoj su Dragan Simić predsednik Skupštine i Milan Nikolić dvostruki pobednik klase 1, podelili su utiske.

PREDSEDNIK I ŠAMPIONI Aleksa Radojković, Vlada Milićević, Milan Nikolić(sedi u kartingu) i Marko Todorović

PREDSEDNIK I ŠAMPIONI
Aleksa Radojković, Vlada Milićević, Milan Nikolić(sedi u kartingu) i Marko Todorović

– Posle dužeg vremena ima sam priliku da gledam takmičenja za šampionat Srbije u kartingu, koje je proteklo bez tenzije, nervoze i svih loših pojava, a zahvaljujući tome svi koji su u subotu došli na Ada Huju imali su u čemu da uživaju. Milan Nikolić je briljirao u klasi 1, dok je u drugim bilo na žilet, što se kaže, naročito u klasi 3, to je po meni najbolji način kako treba da startuje auto karting sezona SAKSS. Posle svega što sam video, a znam i od ranije, deca nama starijima mogu i treba da pokažu kako može i mora da se radi u auto sportu – rekao je Dragan Simić.

Milan Nikolić u trećoj sezoni vozi dve klase. U klasi 1 već ima jednu šampionsku i vice šampionsku titulu, dok klasu 2 vozi kako bi se blagovremeno pripremio da naredne godine vozi samu „dvojku”.

– U klasi 1 sve je proteklo bez problema, a u prilog tvrdnji govori i činjenica da sam gotovo sve konkurente obišao za dva kruga. U klasi 2 vozio sam karting, čiji smo motor ubacili taj dan tako da nisam mogao ni da ga probam. Na startu je sve dobro krenulo, ali je posle dugačkog pravca gde sam držao pun gas, odjednom je nešto puklo kod lanca i i karting posle toga nije isto radio. Dva druga mesta posle prve trke svakako su uspeh – rekao je Nikolić i odjurio na prvi čas.

Sledeća karting trka zakazana je za 3, jun na kartodromu Kula kod Vrbasa. Za automobiliste sezona startuje 21. maja uličnom kružnom trkom u Kragujevcu.

Komentari su zatvoreni.