MENI

Ilija Carski potvrdio dominaciju na brdskim stazama

Petar Miloradović Kosmaj septembar 2022 foto S. Vučković

Miloradović najbrži u Hibridu na Kosmaju

Dušan Borković i Igor Marković dvostruki pobednici Srbija relija

19. 09. 2022. Comments (0) Views: 1020 Autosport, Reli

Borković veruje u treći trijumf na Srbija reliju

Vozač NIS Petrol Racing tima Dušan Borković potvrdio je učešće na 55. Srbija reliju i izrazio želju da u dobro oprobanom pobedničkom tandemu sa Igorom Markovićem po treći put podigne pehar za prvo mesto na najprestižnijem domaćem takmičenju. Reli će se održati od 23 do 25. septembra u Vrnjačkoj Banji, a 46 posada iz pet zemalja imaće pred sobom 12 specijalnih ispita ukupne dužine 151, 04 km, dok je dužina itinerera 536,89 km.

Borković je istakao da mu je velika čast da se posle jednogodišnje pauze ponovo nađe na najznačajnijem automobilskom takmičenju u Srbiji.

– Moj suvozač Igor Marković i ja želimo da se vratimo u velikom stilu i da pobedimo treći put nakon debitovanja 2019. i 2020. godine. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, uprkos nepredvidivosti relija i izazovima koje sama disciplina donosi. Ja sam vozač kružnih trka, nisam reli ekspert, ali je ova disciplina u dubini moga srca i uvek mi je veliki izazov, a pogotovo će biti ove godine nakon incidenta u Hrvatskoj. Sigurno je da ću ovaj put voziti opreznije, kao pravi reli vozač i da ćemo završiti trku, nadam se kao pobednici – dodao je Borković.

Branislav Pijević, direktor takmičenja osvrnuo se na pitanje bezbednosti i podsetio da su svi takmičari u obavezi da nakon specijalnog ispita i na putu do sledećeg, voze u uslovima normalnog saobraćaja.

– Ove godine imamo dvadeset i pet kilometara traka postavljeno da se publika odvoji od staze i čak 190 redara u oba dana relija. Bezbednost nam je na prvom mestu i zaista joj posvećujemo veliku pažnju. Što se tiče takmičarske strane relija, očekujemo da Dušan i njegov suvozač pobede po treći put, ali opet razumite da je reli sport gde se 152km vozi pun gas, što je izuzetno teško i zato je svaka pobeda na reliju jako veliki uspeh – rekao je Pijević.

Dušan Borković je takođe još jednom istakao važnost bezbednosti na samom takmičenju, ali i u saobraćaju.

– Kao neko kome je mnogo stalo do bezbednosti u saobraćaju, veliku zahvlanost dugujem organizatorima relija koji su veliki trud uložili da i ove godine ona bude na visokom nivou. Nažalost smo svedoci mnogih nezgoda kod mladih i trudim se da na ličnom primeru pokažem da saobraćajnice nisu mesta za brzu vožnju. To pravilo važi kako za učesnike u saobraćaju tako i za nas, takmičare, kada učestvujemo u regularnom saobraćaju između brzinskih ispita na reliju – rekao je Borković

Predsednik AMSS-a Dejan Stojić pozvao je publiku da u Vrnjačku Banju dođe u što većem broju i izrazio nadu da će najbolji srpski automobilista uspeti da ponovi uspeh iz 2019. i 2020. godine.

Vrnjačka Banja je po peti put domaćin takmičenje sa najdužom tradicijom u Srbiji i u ovom delu Evrope, a ceremonijalni start relija zakazan je za petak, 23.9.2022 u 21 čas na Centralnom trgu.

Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije.

FOTO: PR tim

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *