MENI

Srbiji vicešampionska titula

USPEŠNI POLAZNICI V. Bajić, A. Sambuko, N. Gajić, D. Krstić i V. Gligorić

Seminar za mlade nade

24. 09. 2012. Comments (0) Views: 2694 Brzinski, Motociklizam

Dušan Blagojević šampion Istočne Evrope i Srbije

Srbija je definitivno dobila novu mladu nadu u motociklizmu. U prvoj iole ozbiljnoj sezoni Dušan Blagojević, vozač MK Brezik, stiže do duple krune u klasi 600 hepening. Poslednja trka sezone u brzinskom motociklizmu, vožena proteklog vikenda na aerodromu Batajnica, Dušana je promovisala u Šampiona Srbije ali i Šampiona Istočne Evrope, seriji u kojoj se pored naših takmiče i vozači iz Turske, Bugarske i Makedonije.

na-zadnjem-tocku-kroz-ciljIako je dominirao na treninzima voženim u subotu dan odluke nije počeo idealno za Blagojevića. Na nedeljnom warm-upu pred samu trku izgubio je kontrolu nad motociklom što je kao rezultat imalo teško izletanje
– Nisam bio siguran da ću moći da odvozim trku. Motor je bio oštećen,a ja sam povredio desnu nogu. Srećom, tim je odradio svoj deo posla,a na meni je bilo da stisnem zube – izjavio je neposredno po završetku trke mladi Ariljac koji izrasta u heroja svog kraja i celog regiona.

Klasa 600 hepening, možda samo neupućenima deluju da nije ozbiljna. Naprotiv, u prilog tvrdnji govore i vremena sa piste i ogromna konkurencija, tokom čitave sezone. Hepening podeljen u klase do 600 i 1000 kubika, čini okosnicu šampionata Srbije, ali i Istočnoevropskog takmičenja.

dvostruki-sampion– Dve nedeljne trke su prošle bez problema, dao sam sve od sebe i trijumfovao više nego ubedljivo. Uspeli smo u onome što je na početku sezone bio samo san. MK Brezik mi je ustupio motor Yamahu R6, uz pomoć moto servisa Tošanić i Revochip tuning servisa kao i ostalih sponzora smo uspeli da od njega napravimo ozbiljnu trkalicu,a ostalo je bilo ne meni. Sada smo svi presrećni i više nego zadovoljni ali misli me već vode u sezonu 2013 i promenu klase. Šta ću tačno voziti znaćemo uskoro. Hvala ekipi i svima koji su mi pružili podršku u sezoni 2012.

Pored redovnih trijumfa u domaćim okvirima Blagojević je u konkurenciji od preko 20 vozača do titule Istočno-Evropskog Šampiona stigao pobedama u Bugarskoj i Srbiji uz jedno drugo mesto na stazi Istanbulring u Turskoj. Na potezu su sada svi oni koji treba da pomognu da se uspon talentovanog motocikliste nastavi i da Srbija dobije ozbiljnog takmičara na evropskom pa i svetskom nivou.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.