MENI
Contidrom in the 1960s

Continental slavi 150 godina postojanja

lores Electric Rolls-Royce 1

„Rols – Rojs“ najavio električnu „Spektru“

Milenko Sebić (strelac), Aleksandar Andrić (PR menadžer Toyote Srbija), Božidar Maljković (predsednik OKS), Damir Mikec (strelac), Robert Lukić (direktor Toyote Srbija) i Đorđe Višacki (generalni sekretar OKS)

29. 09. 2021. Comments (0) Views: 100 Industrija, Toyota

Yaris Cross predstavljen srpskim olimpijcima

• Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) obišla je izložbeni prostor Toyote na sajmu automobila u Galeriji Beograd i detaljno se upoznala s potpuno novim SUV modelom Yaris Cross
• Delegaciju OKS činili su predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, direktor marketinga Dejan Kozlina i srpski strelci, osvajači medalja u Tokiju, Damir Mikec i Milenko Sebić
• Yaris Cross premijerno je prikazan u Galeriji Beograd, čime je zvanično otpočela prodaja na srpskom tržištu

Potpuno novi Toyotin SUV model, koji konkuriše u B segmentu tržišta, započeo je svoj tržišni pohod u Evropi tokom avgusta. Samo mesec dana kasnije, veliki novitet dostupan je i na srpskom tržištu po početnoj ceni od 17.490 EUR (verzija 1.5 Luna).

Yaris Cross dizajniran je u Evropi, gde se i proizvodi u Toyotinim pogonima u Valensijenu (Francuska). To je drugi model koji se bazira na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile, kao i osmi model obuhvaćen Toyotinom novom globalnom arhitekturom (TNGA – Toyota New Global Architecture).

Novi SUV važan je deo strategije kojom se osnažuje lokalizacija proizvodnje i dostizanje maksimalnih proizvodnih kapaciteta koji su usmereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Evropi na 1,5 miliona vozila do 2025.

Yaris Cross objedinjuje “Big-Small” filozofiju i druge prednosti hečbek (Hatchback) verzije modela Yaris, koji je aktuelni automobil godine u Evropi, s autentičnim karakteristikama Toyotinih SUV modela uz poseban osvrt na RAV4 koji dominira tržištem više od 25 godina.

Kupcima je na raspolaganju izbor između benzinskog motora od 1,5 litara (125 KS) i hibridnog pogona maksimalne snage 116 “konja”. Yaris Cross jedini je model u klasi koji nudi AWD-i, inteligentni pogon na sva četiri točka, kao i vrhunsku sigurnosnu opremu u okviru najnovije generacije proslavljenog Toyota Safety Sense (TSS) sistema.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu s predsednikom Božidarom Maljkovićem, detaljno se upoznala s novim Yarisom Cross prilikom posete Toyotinom izložbenom prostoru na sajmu automobila u Galeriji Beograd. Osvajači medalja u Tokiju, strelci Damir Mikec (srebrna medalja – vazdušni pištolj sa 10 m) i Milenko Sebić (bronzana medalja – malokalibarska puška, trostav 50 m), s velikim interesovanjem razgledali su Toyotin novitet i posebno pohvalili dizajn i komoditet u kabini, dok je činjenica da se Yaris Cross može naručiti i s pogonom na sva četiri točka pozitivno iznenadila sve članove delagacije OKS jer je to zaista veliko osveženje na tržištu SUV/krosovera u B segmentu.

Direktor Toyote Srbija, Robert Lukić, zahvalio se srpskim olimpijcima na sjajnim rezultatima i načinu na koji su reprezentovali našu zemlju u Tokiju i iskoristio njihovu posetu da im uruči poklon – trening bezbedne vožnje u centru Nacionalne vozačke akademije (NAVAK), s kojom Toyota tesno sarađuje više od jedne decenije.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2018. godine, a vozila ove japanske kompanije su “Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *