MENI
Jesolo mart 2019

Neca Jovanović vredno trenira u Italiji

Neca Jovanović Jeselo 17. mart 2019

Neca Jovanović u grotlu Jesola

15. 03. 2019. Comments (0) Views: 372 Karting

Jovanović najbrži na slobodnim treninzima

Ako se po slobodnim treninzima nedeljna trka poznaje, onda Nemanja Neca Jovanović ima čemu da se raduje na startu sezone i to na međunarodnoj sceni. Od prošle nedelje aktuelni šampion Srbije trenira na stazi Jesolo u Italiji sa novim motorom, ali starom šasijom. Koliko treniranje doprinosi, najbolje govori podatak da je Neca bio najbrži od 26 takmičara iz Evrope na slobodnim treninzima odrađenim u petak, pre početka takmičarskog vikenda.

– Od kako smo došli na Jesolo treniram na staroj šasiji Energy, ali mi je danas stigla nova Parolin. Sutra ću imati priliku da treniram sa novom šasijom i posle toga ćemo odlučiti na kojoj ćemo učestvovati tokom takmičarskog vikenda. Dobar motor i odlična šasija pola su posla do uspeha, ostalo je na takmičaru i taktici – jasan je mlađani Jovanović.

Trka se boduje za CEE šampionat i krase je sledeća pravila. Motor se izvlaći, a u nedelju se voze tri trke i sabiraju se bodovi.

– Iskreno se nadam da ćemo prilikom izvlačenja dobiti dobar agregat, kako bi imao realne šanse da se borim za najviši stepenik na pobedničkom podijumu. Zanimljivo je naglasiti da se bodovi sa tri nedeljne trke sabiraju, a pobednik klase će dobiti besplatne startarine i pneumatike za sezonu CEE šampionata. To svakako može biti dodatan motiv za svakog pa i za mene, ali i bez tih pogodonosti svakako želim da budem najbrži na stazi Jeselo – slovi Jovanović.

Voja Jenić (levo) zadužen za vrhunska štelovanja kartinga

Voja Jenić (levo) zadužen za vrhunska štelovanja kartinga

Pomenuta vremena sa slobodnih treninga svakako su delo mladog kartingaša, ali ruku na srce da u boksu nema Voje Jenića zaduženog za filigranska podešavanja takmičarskih sprava, ni jedan trud, upornost i srčanost ne bi bili dovoljni za najbolje vreme na stazi.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *