MENI

Maestralni Lazarević drugu trku u Muđelu završio na četvrtom...

Najava Ušća Memorijal Mirko Butulija avgust 2019 foto automagazin.rs

Nikoli Miljkoviću najbrži krug

Aleksa Radojković Miroč I, Aleksandar Vidoslavljević II i Uroš Brkić III mesto u genrelanom plasmanu

6. 08. 2019. Comments (0) Views: 819 Autosport, Brdske trke

Aleksa Radojković najbrži na Miroču

Treće ovosezonsko izdanje auto trka na brdskim stazama koje se boduje za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije održano je minulog vikenda na planini Miroč. U veoma neizvesnoj završnici prvi mesto u generalnom plasmanu, a ujedno i u klasi VIII pripalo je Aleksi Radojkoviću ispred Aleksandra Vidosavljevića i Uroša Brkića.

– Još jedan uspešan vikenda je za nama, ovoga puta na brdskim stazama, tako da samo nastavili pobednički niz, računajući trijumf na Beranovcu koji je ostvaren na kružnim stazama polovinom jula. Pobeda na Miroču mi je dodatno draga jer se do poslednjeg penjanja od podnožja do vrha, barem kada je u pitanju publika, nije znalo ko će slaviti u generalnom plasmanu. Iskreno govoreći, prednost iz prve od tri vožnje mi je bila dovoljna da pobedim, ali ponavljam mnogo je lepše, uzbudljivije i zbog publike interesantnije da se ne zna do poslednjeg trenutka ko će se popeti na najviši stepenik pobedničkog podijuma. Hronološki gledano mi smo kasno u petak doputovali na Miroč i upoznali se sa stazom. Imajući u vidu da je prvi put svi vozimo, bilo je potrebno da je bolje upoznam. Kada je Vidosavljević u subotu na treningu „napravio“ vreme 3 sekunde bolje, to je bio okidač da „dodatno“ proučim konfiguraciju staze. Čestitam svom timu i naravno konkurenciji na odličnom vikendu – rekao je Aleksa Radojković.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa ostvario je 31 takmičar iz Srbije i Bugarske. Neko će reći malo, a neko neće reći ništa, ako se zna ko potpisuje organizaciju. Shodno tome „samo“ tri takmičara u klasi mali N obeležili su premijerno izdanje Miroča. Nemanja Kaluđerović je bio najbrži, drugo mesto osvojio je Mihajlo Mledenović, a treće Midorag Miljković. Klasa Hibrid bila je jača za još jednog takmičara, tako da je borba za tri mesta na podijumu bila neizvesnija. Petar Miloradović slavio je ispred Petra Jovanovića, treći je Aleksandar Nenadović, a četvrti Mirko Jakovljević. U klasi 3 taman takmičara da se svako vrati sa peharom. Najbrži je bio Danijel Panić, drugi je završio Dušana Krga, a treće mesto pripalo je Vladimiru Đuriću.

Dragan Lukić slavio je ispred Dejana Ilića i Filipa Pisarića u klasi IV. Drugoplasirani u generalnom Aleksandar Vidosavljević bio je više nego ubedljiv u klasi V, u odnosu na Srđana Đorđevića. Dok je Nikola Mladenović odustao. Dragan Balačikić bio je najbrži u klasi VII ispred Nebojše Janoševića. Najviše takmičara viđeno je u klasi VIII gde je slavio Aleksa Radojković ispred Uroša Brkića, dok je na trećem mestu završio Ivan Ivanov iz Bugarske. Bugarski dul viđen je u klasi IX, Janko Jakimov bio je brži od Evegnija Jankova, a treći je bio Ani Vankov.

Generalni plasman
1. A. Radojković, 2. A. Vidosavljević, 3. U. Brkić, 4. J. Jakimov, 5. E. Jankov, 6. D. Balačikić, 7. I. Ivanov, 8. D. Lukić, 9. D. Ilić, 10. A. Vankov…

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *