MENI

Đapa pobedio na “tunjavom” danu

Ćalić više nije prvi

23. 06. 2014. Comments (0) Views: 587 Karting

GP za gužvu na vrhu tabele

Štulić najbrži, Đurić ponovo drugi, Jovanović prvi put na pobedničkom postolju.

DSC_0856

U subotu, 21. juna, članovi B lige vozili su GoPro trku od 23 kruga. Najbolje vreme je zabeležio Đorđe Štulić (16:42,97), srebro je, ponovo, osvojio Milan Đurić (16:46,07), dok se prvi put na pobedničkom postolju našao i Đorđe Jovanović (16:52,24)

Zoran Ćalić i ove nedelje nije imao sreće sa kartinzima, ali je uprkos tome uspeo da zadrži prvo mesto u generalnom plasmanu sa 138 poena. Drugi je Rade Zečević sa tri poena manje, a treći Đorđe Štulić sa 133, koji je i najviše “profitirao” sedmog trkačkog dana.

U prvoj grupi učestvovalo je sedam vozača i to po startnim pozicijama: Milan Đurić, Andrej Radovanović,
Milan Markov, Đorđe Štulić, Miloš Đokić, Rade Zečević i Zoran Ćalić. Pobedu je ostvario Đorđe Štulić u monster kartingu, iako je drugoplasirani Milan Đurić vodio tokom dve trećine trke. Štulić se znalački probijao prvih sedam krugova kada je stigao iza prvoplasiranog Đurića. Đurić je održavao prednost narednih devet krugova kada je poklekao i dozvolio Štuliću da ga zaobiđe. Treće mesto je zauzeo Radovanović ispred Zečevića sa kojim je vodio veliku borbu za poziciju – na cilju ih je delilo 32 stotinke.

U drugoj grupi učestovalo je šest vozača: Branko Avramović, Vladimir Inić, Goran Teofilović, Andrijana Radović, Đorđe Jovanović i Dragan Hadžić. Đorđe Jovanović je uspeo da ostvari ubedljivu pobedu, dok je najbliži pratilac bio iza njega čitavih 18 sekundi. Iako je startovao sa pozicije broj pet, on je već u prvom krugu preuzeo prvo mesto i bez većih problema ga čuvao do samog kraja. Najzanimljivija je bila borba za poziciju broj dva između Andrijane Radović, Gorana Teofilovića i Dragana Hadžića. Radovićka je sjajno vozila i uprkos vernoj i upornoj pratnji, uspela da osvoji drugo mesto. Treći je bio Teofilović, a Hadžić četvrti.

B liga

Đorđe Jovanović: Ovo danas mi je baš lepo došlo s obzirom na to da sam premoren stigao sa putovanja na SOR trke. Imao sam takmičenje u streljaštvu u Vrbasu. Lep je osećaj pobediti u trci, a da ne pričamo o tome kako je biti na postolju prvi put. To je još bolji osećaj.

Milan Đurić: Zadovoljan sam današnjim danom, imao sam OK karting, imao sam startnu poziciju, znao sam da nije najbrži i gedao sam da pobegnem na startu što više mogu. Napravio sam određenu razliku, međutim, za “nulu” to nije bilo dovoljno. Prešao me je sedam krugova pre kraja i onda sam samo pokušao da što više smanjim razliku. Mislim da je ovo već treći, četvrti trkački dan da sam drugi i izgleda kao da sam se pretplatio na tu poziciju i, iskreno, ne bunim se (smeh). Samo da sam prvi, drugi, treći i ja sam zadovoljan, ne biram puno (smeh). Ovo mi je prva trka u B1, što mi je bio i cilj – da vozim sa ljudima koji, ipak, malo bolje voze.

Đorđe Štulić: Odličan je osećaj biti prvi posle naporne i duge trke. Četvrti sam startovao, vodio sam veliku borba za treće, pa za drugo mesto i onda je trebalo prestići prvoplasiranog Đurića. Prešao sam ga u “tornju”, pobegao i tako završio prvi. Srećan sam posebno što je GP i to je veliki uspeh, pre svega jer mi je prva sezona. Ovo je veliki podstrek za dalje.

Ivan Gošić o Andrijani Radović: Mislim da Andrijana ima dobru perspektivu u SOR-u. Braniti se celu trku je jako težak zadatak. Ovo je njoj prva sezona, nije ni bila na svim trkama, ali je pokazala da ima sve što je potrebno za jednog SOR vozača.

S. Dragojlo

Komentari su zatvoreni.