MENI

Slatina iz ugla Borisa Miljevića

Borković vodi Pisarića u Brno

23. 09. 2013. Comments (0) Views: 594 Autosport, Kružne trke

SAKSS i SAS na korak do ujedinjenja

Da li je fraza, ili ne, slobodi na volju, ali je činjenica da su posle višenedeljnih pregovara i ozbiljnih napora da pomire strasti u svojim savezima dva Dejana, Čolović i Stojković uspeli da nađu rešenje kada je u pitanju, organizacija kružnih trka.

Cola

– Prvog vikenda oktobra na duploj uličnoj trci u Kragujevcu, takmičari Sportskog auto karting saveza Srbije i Srpskog automobilskog saveza, moći će zajedno da voze, svako sa „svojim” licencama, a iz ukupnog plasmana po klasama „izvlačiće” bodove za oba šampionata. Isto važi i za trku na Batajnici koja je na programu nedelju dana kasnije. Naglasiću da je zahvaljujući ogromnom naporu dva Dejana, Stojića i mene došlo do pronalaženje rešenja za spas sezone auto sporta na kružnim stazama – rekao je Dejan Čolović, predsednik SAKSS.

Da li je to prvi korak ka ukrupnjavanju auto sporta, lepše rečeno ujedinjenu pomenutih saveza, ostaje da se vidi, ali je nepobitna činjenica da je za vrlo kratko vreme ustanovljeno da je Srbija mala i siromašna da bi uporedo gajila paralelne priče, a jedva finansija ima i za jednu. U svakom slučaju kada se realizuju Kragujevac i Batajnica, korist od svega imaće takmičari, publika i sponzori, koji su posle svega tek misaona imenica u suvozemnom tehničkom sportu na četiri točka.

Andrejpehari

Da li je pravda da se stvari „ispeglaju” na krugu, biće da jeste. Dok je postojao sam jedan Savez, najčešće rasprave i žučne polemike vođene su povodom odluka o pravilima igre na kružnim stazama. Brđane i reliste slabo je ko šta i pitao, a njih pomenuti sukobi nisu interesovali, dok „tikva nije pukla”, a onda je bilo dockan. Sada kada su bezmalo svi shvatili da nema potrebe da su razjedinjeni, Kragujevac i Batajnica mogu biti solidna osnova za nerednu sezonu, kada će Srbija imati samo jedan saveza, kako god da se zove.

Komentari su zatvoreni.