MENI

U Bačku topolu po titule

Ivan Miladinovic MEC noćni start

Kraj sezone na Autokomercu

14. 10. 2018. Comments (0) Views: 1125 Motociklizam, Motokros

Gabor Sagmajster šampionski u Bačkoj Topoli

Finalno takmičenje Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu održano je na stazi u Bačkoj Topoli, gde je tokom dve vožnje viđeno obilje okršaja na stazi, koja je kako je odmicalo vreme postala vrlo nervana i puna prašine. Pomenuti uslovi nisu smetali Gaboru Sagmajsteru da kao u najboljim danima slavi u prvoj vožnji klase MX 3. Gorostas iz Subotice još jednom je demonstrirao raskošni stil vožnje i jasno stavio do znanja konkurenciji da na njega moraju svaki put više nego ozbiljno da računuju, kada kalkulišu o rasporedu na pobedničkom postolju.

Lazar Janković 35 bodri brata Luku 37

Lazar Janković 35 bodri brata Luku 37

Kao i tokom sezone u žiži interesovanja bili su najmlađi u dve osnovne klase MX 65 i MX 85. U prvoj vožnji klase MX 65 slavio je Luka Janković, ali mu je na zadnjem točku tokom 12 minuta plus 2 kruga bio Relja Kuzman. Takav tempo bio je presudan da u drugoj trci slavi Relja Kuzman, dok je Aleksa Milosavljević bio treći u oba izdanja. Stariji Janković, Lazar kojem je staza u Bačkoj Topoli više nego „legla“ nije se dao iznenaditi već je u ove vožnje bio više nego ubedljiv.

Relja Kuzman pobedom do titule u MX 65

Relja Kuzman pobedom do titule u MX 65

Isto se može reći i za Branka Antića u klasi MX 1, dok je Marko Kostić još jednom morao da se zadovolji drugim mestom, mada je u drugoj vožnji jedno vreme bio i na vodećem mestu. Nenad Petrović slavio je u oba izdanja u klasi Mx 2, dok je Janko Railić bio drugi, odnosno Nemanja Vemić treći. Klasa MX 3 imala je posebnu draža za gledanje jer u njoj nastupaju „bivši“ iz MX 1. U prvoj vožnji slavio je Gabor Sagmajster, a u drugoj Valde Rajević, dok je domaćin Viktor Lang morao da se zadovolji trećim mestom. U MX S kategoriji tri kadnidata i svako se dokopa podijuma, na najviši stepenik popeo se Gabor Botka, drugi je bio Branko Radanov, a treći Pantelija Vukobrat.

Lazar Janković 35

Lazar Janković 35

MX B klasa pripala je Milošu Đorđeviću nekadašnjem šampionu koji se posle pauze od nekoliko godina vratio moto krosu i jasno stavio do znanja konkurenciji koje glavni. Damnjan Damnjanović završio je kao drugi, odnosno Aleksandar Šefer kao treći. U klasi ATV Zdravko Crnjanski je još jednom bio na visini zadatka, dok je na drugo mestu završio Dimitrije Bjeloš, odnosno na trećem Oliver Feket.

Plasman MX ATV

Plasman MX2 JUNIOR

Plasman MX2

Plasman MX3

Plasman MX65

Plasman MX85

Plasman MXB

Plasman MXS

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *