MENI

Miloš Brkić očevim stopama

Dušan Borkovic sa NBA velikanima Bobijem Marjanovićem i Timom...

24. 12. 2015. Comments (0) Views: 1653 Autosport, Brdske trke, Kružne trke

Milošu Brkiću dijamantska kaciga

Porodica Brkić i dalje dominira na domaćoj auto sport sceni. Čedomira Brkića najtrofejnijeg automobilistu na prostorima bivše Jugoslavije sa osvojene 24 titule šampiona, više nego kvaliteno nasledio je najstariji sin Miloš osvojiviši deset titula, što je ekvivalent tri Zlatne kacige koje su iznedrile i Dijamanstku. Zahvaljujući istoj Miloš je stao uz rame Milunu Vesniću, Čedomiru Brkiću, Dušanu Borkoviću i Draganu Simiću dosadašnjim osvajačima najprestižnijeg odličja domaćeg auto sporta.

Milos Brkic

Najstariji sin ide korak dalje i piše novu stranicu istorije srpskog auto sporta, jer je najmlađi osvajač već pomenute kacige sa 29. godina startosti, sa akcentom da je sve tri Zlatne kacige osvojio u auto sportu.

– Prvu titulu šampiona osvojio sam 2005. godine i zaključno sa praktično završenom sezonom, uknjižio sam još devet titula, što u zbiru daje 10. To svakako nije bilo ni malo lako, a na tom putu uspeha,veliku zahvalnost dugujem pre svega ocu Čedomiru, bratu Urošu, naravno čitavoj porodici, prijateljima i sponzorima, koji su prepoznali moj kvalitet i nesebično su ulagali u mene tokom šampionske decenije. Tri Zlatne i Dijamanstka kaciga biće mi motiv više da nastavim i u narednoj dekadi, drugim rečima da probam da ponovim uspeh – jasan je Miloš Brkić.

Potenciranjem na Zlatnim kacigama u auto sportu, Miloš nikako ne pokušava da umanji značaj istih osvojenih u kartingu, naprotiv.

– Uopšte ne mislim da je mnogo lakše domoći se Zlate kacige u kartingu, nego jednostavno govorim o godinama u kojima se osvajaju. Unazad nekoliko, onako kako je i normalno mnogo dečaka uveliko vozi karting i na uspešan način „završava“ osnovu školu sportske vožnje, a pravi primer je recimo Nikola Tošić, koji je osnovac. Ja govorim o periodu kada se počinje sa klasom mali N, preko Hibrida do jačih klasa, kada su takmičari već punoletni – pojašnjava Miloš Brkić.

Vreme za slavlje tek predstoji, ali Miloš uveliko pravi planove za narednu takmičarsku godinu, imajući u vidu činjenicu da spada u red dijamantskih vozača.

– Za novu sezonu pripremam dva automobila, kako bih se takmičio u novoosnovanoj klasi kod nas S 1600. U garaži se nalaze reno klio 2 i pežo 206, u zavisnosti koji automobil, budem spremio sa njime ću voziti kružne i brdske trke. Zahvaljujući specifikaciji auta moći ću, ako mi se ukaže prilika da se oprobam sa konkurencijom na evropskoj sceni, jer se „tamo“ konkretno ETTC takmičenju uveliko vozi klasa S 1600. Do starta nove sezone, ima sasvim dovoljno vremena, da se kvalitetno pripremim i nastavim sa osvajanjem titula, kako bih dokazao i pokazao da ni jedan uspeh nije bio slučajnost – poručio je naslednik Miloš.

Komentari su zatvoreni.