MENI
I O MSS 31. X 2018

Delotvorno i čvrsto

Luka Janković vicešampion Srbije u MX 65

Lazar Janković 35

31. 10. 2018. Comments (0) Views: 3909 Motociklizam, Motokros

Janković šampionski u klasi MX 85

Sezonu Otvorenog moto kros šampionata Srbije u klasi MX 85 definitivno je obeležio Lazar Janković i zahvaljujući odličnim nastupim potpuno zasluženo je novi šampion. Mlađi brat Luka Janković u klasi MX 65 osvojio je titulu vicešampiona tako da matični klub AMSK Čačak, može biti više nego zadovoljan doprinosom porodice Janković.

Jankovići od ove godine voze sa licencom Moto saveza Srbije i od šest trka u kalendaru uzeli su učešće na pet takmičenja, shodno tome Lazar je uspeo da nadoknadi bodovnu razliku i da na finalnoj trci u Bačkoj Topoli potvrdi titulu. Svakog takmičarskog vikenda pravo iz Austrije gde žive i idu školu, putovali su sa roditeljima na takmičenja i ne samo davali na brojnosti, već su dobrim i fer plej nastupima podizali ritam i podsticali konkurenciju da bude još bolja.

Luka, Slaviša i Lazar Janković

Luka, Slaviša i Lazar Janković

– Kada sam saznao od roditelja da ćemo voziti u šampionatu Srbije mnogo sam se obradovao. Prethodnih sezona vozio sam u Austriji, ali takmičenje na domaćem terenu ima mnogo veću težinu i značaj za mene. Mogu da kažem da mi je bilo dodatno zanimljivo i izazovno jer sam praktično imao još jedan zadatak, da se upoznam sa novim stazama i naravno konkurencijom – jasan je Lazar.

Kako je sezona odmicala tako se Lazar „pretplatio“ na najviši stepenik pobedničkog podijuma klase MX 85, koji je rezultirao titulom šampiona.

– Mnogo truda i rada smo uložili da bih osvojio titulu tako da se pre svega zahvaljujem kako bratu, tako i roditeljima, rodbini i svima koji su bili uz mene. Naravno, da nije bilo dobre konkurencije ne bi bilo ni kvalitetnog trkanja, što je publika svakako mogla da primeti. Volim kad sam vodeći u trci što je normalno, ali mi je mnogo zabavnije kada su mi blizu Vukajlović, Drmanac, Stevančević, Kuzman i drugi takmičari. Vozili smo se fer i korektno što je najbitnije, i slobodno mogu reći da sam bogatiji za novo iskustvo – dodao je stariji od braće Janković.

Do nove sezone ima dovoljno vremena da se naprave planovi i strategije, a do tada je kao i uvek u prvom planu škola.

– Nikada nije rano razmišljati o novoj sezoni, ali to će malo da sačeka, jer se pre svega radujem susretu da drugarima na svečanom proglašenju i dodeli nagrada. Pre i posle toga u fokusu mi je škola, jer je moto kros pre svega sport kojim se bavim i koji me ispunjava – rekao je Lazar Janković.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *