MENI
toyota chr 1

Više hibrid, više povezana i legendarna

Toyotin ultrakompaktni BEV debituje u Tokiju

toyota-new yaris 1

16. 10. 2019. Comments (0) Views: 421 Industrija, Toyota

“Veliki mali Yaris“ – dizajniran za urbani život

• Četvrta generacija jednog od najomiljenijih kompaktnih automobila u Evropi, ali i Srbiji, doživela je danas svetsku premijeru
• Novi Yaris prvi je model Toyote razvijen na potpuno novoj TNGA-B platformi, a na tržištu se očekuje tokom jeseni 2020. godine

Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkiranje, okretan u gradu, a opet udoban na dužim putovanjima. Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve to ima pristupačnu cenu.

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahteve, novi Yaris donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture (TNGA) po prvi put u ovaj segment vozila, kao i Toyotin hibridni pogon četvrte generacije. Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži da stvori najsigurniji automobil u klasi.

Spoljni dizajn novog Yarisa opisuju kao „kompaktan i okretan“, uvek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština Yarisove filozofije „veliki mali“.

toyota-new yaris

toyota-new yaris

Dizajn unutrašnjosti sledi princip „manje je više“, stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozača, a visokokvalitetni materijali nude prijatan ambijent u kabini.

Novi Yaris, pored 1,5-litarskog hibridnog pogona nove generacije, biće dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima. Početak prodaje novog Yarisa očekuje se na jesen sledeće godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *