MENI

PAUZA PREPUNA AKTIVNOSTI

Tripo Ivović u šampionskom automobilu

14. 08. 2013. Comments (0) Views: 649 Autosport, Brdske trke

Đerekare startuju drugo poluvreme

Kako je 2006. godine ASK Plamrejs iz Brusa premijerno organizovao brdsku trku u podnožju Kopaonika na potezu Đerekare Mramor, tako je ta staza postala zanimljiva vozačima, ali u isto vreme zainteresovala i druge klubove da se istaknu pravljenjem trka na istoj. Koliko je dobra, uveliko se priča da će stazu naredne godine kandidovati za međunarodna takmičenja. Ove godine Konkord rejsing tim iz Beograda, član Sportskog auto karting saveza Srbije 24 i 25. avgusta biće domaćin druge trke sezone, kojom će zvanično startovati drugo poluvreme sporta brzina na četiri točka na domaćim prostorima.

ujedinitelj

– Posle dosta truda i napora uloženih kako od strane kluba organizatora, SAKSS i čelnih ljudi Opštine Brus, sa olakšanjem mogu reći da je sve spremno za organizaciju brdske trke na Kopaoniku, kojom praktično startujemo drugo poluvreme domaćeg šampionata. Pored Brzeća, do kraja sezone takmičari će se za bodove u šampionatu na brdskim stazama, boriti u Zaječaru i Lukovskoj banji. Moram da naglasim da u čitavu priču ulazimo sami, mislim na SAKSS, jer je bilo reči da će doći do ujedinjenja sa SAS. Od toga nema ništa, nastavljamo sami, vlastitim sredstvima i učinićemo sve što je u našoj moći da ispoštujemo termine svih disciplina u kalendaru takmičenja za aktuelnu sezonu – rekao je Dejan Čolović predsednik SAKSS i prvi čovek kluba organizatora.

Što se tiče sezone na kružnim stazama Čolović je najavio trke u Kovinu, Kraljevu i Kragujevcu, a karting se zahvaljujući nekolicini zainteresovanih roditelja odvija kao u stara dobra vremena, bolje od očekivanog.

Komentari su zatvoreni.