MENI

Mike se prudružuje Tanaki i Latvali u vožnji Yaris-a...

Borković osvojio drugo mesto u Barseloni na prvoj trci...

Vujošević - Đurović u akciji

20. 10. 2018. Comments (0) Views: 2082 Autosport, Offroad

Baje iz Srbije slavile u Turskoj Baja Troji

Posle takmičenja u Rumuniji, Serbia Rally RAID – Tim iz Čačka odlazi u Tursku, u mesto Canakkale, gde je od 4. do 7. Oktobra 2018. održano BAJA Troia – takmičenje. Posle izuzetno zahtevnog i napornog relija vratili su se u Srbiju, osvojivši pevo mesto u svojoj klasi u generalnom plasman 4×4 vozila. Canakkale je turistička lokacija, koja je poznata po Troja-Gradu u neposrednoj blizini, a i po Trojanskom Konju, rekvizita iz poznatog Filma Troya, koji je postavljen u samom centru Grada i pravi je turisticki magnet.

Pobednički podijum u Turskoj

Pobednički podijum u Turskoj

Za naš tim je ovo bio pravi izazov, protiv takmičara iz Turske i na njihovom terenu gde dosada nisu vozili, sve im je bilo novo. Ali to nije sprečilo vozača Vladimira Vujoševića i suvozača Aleksandra Đurovića iz Čačka, da od prvog dana takmičenja dominiraju, iako je Vladina taktika bila: „lagani start, takmičenje traje 4 dana, bitno je stići na cilj“.

Kada su se prvi semafori za start noćnog Prologa upalili, sve je drugačije izgledalo, odmah su svi iz našeg pratećeg tima znali, da nije više bilo bitno da se „samo stigne na cilj“, već da će od samog starta da se vozi za prvo mesto u generalnom plasmanu 4×4 vozila.

Vujošević - Đurović u akciji 1

Vujošević – Đurović u akciji

Konkurencija je bila izuzetno jaka, timovi iz Turske, Italije, Grčke, Kipra i Bugarske poseduju puno iskusunih vozača i dobro prirpemljena vozila. Mada spremnost vozača i vozila je bila neophodna, od 826 kilometara, koji su bili predviđeni za takmičenje, bilo je 511 kilometara specijalnih izpita, na terenu koji je baš sve zahtevao.

Serbia Rally RAID – Tim je ovog puta poslužila sportska sreća, nije bilo ozbiljnijih kvarova, razpoloženje i u terenu i u Servis-Kampu je bilo 100% pozitivno, sto se dobro odrazilo na postignuti rezultat. Posle drugog i trećeg dana vožnje, naš tim je napravio 12 minuta prednosti naspram drugoplasiranog Ahmet Ünlü koji je vozio impozantnu NISSAN Navaru sa V8-motorom od 360 konja.

Vladimir Vujošević i Aleksandar Đurović prvo mesto u klasi i u generalnom plasmanu

Vladimir Vujošević i Aleksandar Đurović prvo mesto u klasi i u generalnom plasmanu

Poslednjeg, četvrtog dana takmičenja, iako nije bilo neophodno da se „vozi sa gasom u patos“, Vladimir i Aleksandar su se potrudili da svoje vreme poprave na ukupno 12 minuta i 40 sekundi prednosti naspram drugoplasirane posade.

Posle ovog trijumfa u Turskoj, Serbia Rally RAID – Tim zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu Istočno-Evropskog Rally RAID Offroad-Šampionata koje je pod FIA pokroviteljstvom.

Slavljenici iz Srbije i turski Trojanac

Slavljenici iz Srbije i turski Trojanac

Sledeći izazov je Izrael, BAJA Desert Israel – takmičenje je pomereno za mart 2019. godine, tako da će biti dovoljno vremena za neophodne pripreme. Posle Turske, svi smo sigurni da će i u Izraelu biti ista taktika: “istim tempom = niskim letom“.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *