MENI

Borkoviću treće vreme u kvalifikacijama na Slovakiaringu

Božilović najbrži prvog dana podno Kopaonika

20. 06. 2015. Comments (0) Views: 1904 Autosport, Brdske trke

Aleksa po kiši na slikovima od Đerekara do Mramora

Umeće teranje trkačke sprave u potpunosti dolazi do izražaja kada vremenski uslovi, konkretno kiša diktiraju izbor taktike, odnosno pneumatika. Da se isto ne stiče bez „Osnovne“ škole sportske vožnje kako zovu karting, demosntrirao je na brdskoj trci od Đerekara do Mramora mlađani Aleksa Radojković u hondi sivik N 2000, završivši na drugom mestu u generalnom plasmanu, ispred kolega u ozbiljno jačim automobilima.

ARadojkovic

– Još na prvom treningu imao sam bolja vremena od Hote i Arsića oko osam sekundi, a od takmičara u SP automobilima 12. Kasnije su oni „skidali“ vremena, ali ja sam u prvoj vožnji bio najbrži, jer sam vozio na slikovima po mokroj stazi – rekao je Aleksa Radojković.

Zbog dužine staze, Pravilnik još od 2006. godine, kada je trka prvi put održana, nalaže da takmičari voze dve vožnje od starta do cilja.

– Za drugu vožnju montirao sam kišne gume i ispostavilo se da smo pogrešili, jer sam izgubio stečenu prednost i završio kao drugi u generalnom, odnosno prvi u svojoj klasi. U poslednjem trenutku smo se odlučili za kišne gume, jer bilo više vode na stazi, ali šta da se radi. Nedelja je novi dana, pa ćemo opet da se ogledamo sa konkurencijom – dodao je mlađani as.

Komentari su zatvoreni.