MENI
Volvo Cars and POC develop world-first car-bike helmet crash test

Volvo Cars i POC razvijaju prve testove sudara između...

„Vozi odmoran“ kampanja za bezbednost svih učesnika u saobraćaju

Pernod Ricard 3

15. 06. 2019. Comments (0) Views: 359 Bezbednost

Deveti „Dan odgovornosti“ kompanije Pernod Ricard

Kompanija Pernod Ricard, već devet godina, pokreće globalnu inicijativu „Dan odgovornosti“, organizujujući društveno odgovorne aktivnosti, kada 19.000 zaposlenih širom sveta napušta svoje kancelarije i dan provodi radeći na terenu u 86 zemalja u kojima kompanija posluje.

„Mi u kompaniji Pernod Ricard smatramo da svaka ozbiljna kompanija treba da posluje na postulatima društvene odgovornosti i da ulaže kako u svoje zaposlene, tako i u zajednicu u okviru koje posluje. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj mogućnosti upotrebe reciklaže u savremenom stvaralaštvu. U saradnji sa g. Markom Lađušićem, profesorom sa Fakulteta primenjenih umetnosti, naši zaposleni učestovali su sa predstavnicima medija u kreiranju reciklažne klupe „Absolutno održiva umetnost“, izjavila je Ana Zlatanović, brand menadžerka i šampion održivosti i odgovornosti u kompaniji Pernod Ricard Srbija i dodala: „Veoma nam je drago što je “Dan odgovornosti” postao tradicionalan i što je Pernod Ricard, svojim odnosom prema društvu i lokalnoj zajednici još jednom pokazao da male promene mogu imati veliki uticaj na životnu sredinu. Da bismo bili u mogućnosti da transformišemo naše okruženje, moramo krenuti od sopstvenog primera.“

Ana Zlatarevic i Marko Ladjusic

Ana Zlatarevic i Marko Ladjusic

„Ovo je moj treći projekat sa kompanijom Pernod Ricard Srbija, a svaki od njih je ostavio trag na kulturnoj mapi grada. Uređivali smo fakultete, stvarali nove galerijske formate i osnaživali mlade talente. Ovogodišnjim projektom u prirodne ambijente unosimo savremene sadržaje sa reciklažom kao osnovnim elementom u radu“, izjavio je Marko Lađušić, profesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Skulpturu su potpisali svi učesnici u izradi, i izložena je na poznatom imanju „Zornića Kuća“, koje poseduje muzej na otvorenom.

Kompanija Pernod Ricard različitim društveno odgovornim akcijama teži da doprinese očuvanju naše planete, kao i da skrene pažnju na važnost i neophodnost društveno odgovornog poslovanja, jer jedino tim putem možemo transformisati s(v)e.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *