MENI

Jovanović junior bogatiji za isukstvo i pehar

Licitacije i kalkulacije

18. 04. 2018. Comments (0) Views: 2301 Karting

Rotaks startovao u Novom Marofu

Karting reprezentacija Srbije minulog vikenda učestvovanjem na trci za CEZ(Centralnoevropska zona) na stazi Novi Marof u Hrvatskoj, donela je kući prve ovosezonske bodove za nacionalni šampionat sa Rotaks motorima. Od ukupno šest klasa na trci, naši su bili zastupljeni u Mikro, maks junior i senior, ukupno 12 vozača, tačno po četvoro u svakoj.

Karting reprezentacija Srbije – Novi Marof start sezone

Najveća gužva vladala je u Mikro klasi gde je učešće uzelo 23 takmičara. Četvorica mlađanih kartingaša izvukli su maksimum iz sebe i sprava, pruživiš dostojan otpor kolegama iz Slovenije i Hrvatske. Petar Bogatinovski bio je osmi, Andrej Dobrota deveti, Nemanja Jovanović na 14. mestu i na kraju Luka Malbaša.

Najbrži u prvoj trci Maks junior klase bio je naš Filip Jenić. Drugu je završio na drugum mesto, ali u ukupnom zbiru slavio je na tri fronta za CEZ, nacionalni šampionat i Sportstil kup Slovenije. Briljantno. Pored njega boje Srbije branili su Aleks Lazarac, Nikola Tošić i Mateja Soldat.

Maks junior klasu obeležili su dueli mnogo starijih i iskusnija takmičara, ali ništa manje uzbudljivo i napeto. Doprinos kompletnom utisku dali su naši: Gošić, Radovanović, Spasojević i Tomanović.

Plasman za nacionalni šampionat – rotaks

Mikro: 1.P. Bogatinovski, 2. A. Dobrota, 3. N. Jovanović, 4. L. Malbaša

Junior: 1. F. Jenić, 2. N. Tošić, 3. M. Soldat, 4. A. Lazarac

Senior: 1. I. Gošić, 2. D. Radovanović, 3. P. Spasojević, 4. M. Tomanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *