MENI

Kišne kvalifikacije za Andreja Petrović

Drugi vikend WSK master serije za zaborav

3. 02. 2018. Comments (0) Views: 572 Karting

Petrović i pored pehova u polufinalu WSK master serije

Drugi dan WSK master serije koji se održava u Italiji bio je prepun odustajanja usled udaranja i izletanja, zbog vlažne piste i niske temperature. Andrej Petrović predstavnik Srbije uspeo je da se izbori sa svim nevoljama i plasira se u polufinale.

Mnogo truda i napora uložili su svi počev od mlađanog kartingaša preko prateće ekipe tokom čitavog dana, tako da su na kraju istog potpuno smrvljeni od umora jedva stigli do hotela.

– To što je padala kiša i jedva je bilo 2 stepena Celzijusovih, to smo znali jer smo pratili vremensku prognozu, ali da ćemo imati toliko pehova i nervoze tokom tri trke koliko ih je na programu u subotu drugog takmičarskog dana, nismo mogli ni da pretpostavimo. U prvoj trci, zbog siline udarca od dvojice kolega Andrej nije mogao da nastavi trku, jer mu je karting ozbiljno bio oštećen. Za upućene iskrivila se šasija. Znam da su uslovi na stazi bili teški, odnosno da je bilo klizavo, ali utisak je svih koji su gledali da je u pitanju bio nemar, a ne slučajnost – uvodne su reči Srđana Petrovića.

Pauza između trka pored predaha služi baš zbog pomenutog slučaja, da se otklone nastali kvaraovi, odnosno problemi na kartingu. Vreme je ograničeno i kada je napetost ogromna ume brže da protekne, nego kada je opuštena atmosfera. Slične probleme zbog kiše udranja i izletanja, imali su i drugu učesnici. No, ekipa je bila na visini zadatka i Andrej je imao spreman karting za drugi okršaj.

– U drugoj trci na samom startu opet su ga udarili, ali ovoga puta „samo“ su ga okrenuli na stazi, tako da je nastavio sa poslednjeg mesta. Onda je počeo da obilazi jednog po jednog i tako je nanizao 16 kartingaša za osam krugova koliko traje trka i završio kao 20. U trećoj trci je sve bilo uslovno rečeno kako treba, da bi dva kruga pre kraja karburator počeo da zadaje probleme, drugim rečima ostao je bez gasa i zbog toga je završio kao 17. U svakom slučaju uspeli smo da uđemo u polufinale i nadam se da su pehovi za nama i da ćemo sutra imati više sreće – jasan je senior Petrović.

Završnog dana u nedelju, polufinale A zakazano je za 10.50, polufinale B u 11.10, a finale u 14.05.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *