MENI

Petrović trinaesti u finalu prve runde WSK kupa u...

Petrović i pored pehova u polufinalu WSK master serije

2. 02. 2018. Comments (0) Views: 1043 Karting

Kišne kvalifikacije za Andreja Petrović

Početak drugog vikenda WSK (Svetske karting serije) koja se održava na stazi Rejsvej Adrija u Italiji, gde boje Srbije brani Andrej Petrović u klasi Mini, obeležila je kiša, koja je zadavala silne probleme kako mehaničarima i stratezima, tako i samim takmičarima. Izbor pneumatika i samo podešavanje bili su presudni kada je u pitanju plasman.

Valja naglasiti da u klasi gde naš aktuelni šampion vozi ima više od 90 takmičara i da nikako nije lako biti što brži u tolikoj konkurenciji. A, kada se u sve umeša meteo pojava zvana kiša, onda ume da bude više nego veselo.

– Sve počinje sa kvalifikacijama, koje su svakako od bitnog značaja zbog startne pozicije. Kada je bilo naše vreme da izađemo na iste, karting nije hteo da „upali“. Mi se nismo predali već smo učinili maksimum napora i uspeli smo da startujemo takmičarsku sparvu kada su svi već bili na stazi. Andrej je izašao i praktično u najvećoj gužvi krenuo da“juri“ vreme. Morao je obilazi jednog po jednog, što mu je oduzimalo vreme. Pomenuta gužva je učinila svoje tako da je Andrej ostvario deveto vreme – rekao je Andrejev tata, Srđan Petrović .

Posle kvalifikacija usledila je pauza, koja je služi da se takmičari pripreme za trku. Glavna aktivnost svih aktera u boksu bila je izabrati pravilno podešavaanje kartinga, odnosno izbor pnumatika. Svi su gledali u nebo i smišljali šta im valja činiti. Ispalo je da su oni koji su podesili kartinge za suvo i montirali slikove uradili pravu stvar.

– Andrej je startovao sa devetog mesta i završio kao šesti. Praktično je u finalnom krugu obišao dvojicu takmičara i domogao se vrednih bodova. Sve je delovalo da će biti nemoguće da ih prestigne, ali je odličnim manevrom na pravi način završio prvu trku. Prognoza kaže da nas i sutra čitav dana očekuje kiša, a na programu su tri trke. Andrej će na sve tri trke starovati iz petog reda, praktično u prvoj polovini startne rešetke – jasan je senior Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *