MENI

Najbrži krug Tošiću

Miljević i pored problema u Cazinu brži nego prošle...

1. 07. 2013. Comments (0) Views: 864 Autosport, Kružne trke

Predsedniku Čoloviću dva druga mesta u SP klasi

Finalnog vikenda juna na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača kamiona Kičevo u Makedoniji održana je prva auto trka na kružnim stazama u regionu. Nosioci licenci Sportskoga auto karting saveza Srbije brojnim stanjem u svim klasama u potpunosti su obeležili trku. Sa dva osvojena druga mesta u klasi sport prodakšn(SP) Dejan Čolović u sitroen ksari kao prvi među jednakima po funkciji (čitaj predsednik Saveza) više je nego zadovoljan uspehom, imajući u vidu da vozi auto stare evolucije u odnosu na konkurenciju.

colaitoske
– Odličan vikend, vrlo naporan, jer svi se takmičari iz moje klase žale da ih svaka koska boli zbog konfiguracije staze, ali i sasvim sigurno zbog nedostatak kondicije usled duge pauze. Na dve trke dva druga mesta sa automobilom koji definitivno ne radi u odnosu hondu Aleksandra Tošića, ili reno koji vozi Petošević, odnosno automobile koje voze Stojković i Marinković, smatram da je uspeh vredan pomena – rekao je Dejan Čolović takmičar i predsednik SAKSS.

U klasi SP tokom oba dana bilo je najzanimljivije, a za to se pobrinuo Aleksandar Tošić jer je u subotu startovao iz boksa, pa je napravio pometnju, a sutradan je malo zaspao na startu, ali ih je opet sve prestigao i ubedljivo slavio. Subotnja pobeda uzrokovala je proveru stanja, jer su se pojedini vozači pitali kako je vozi trku, a nije ga bilo u krugu za zagrevanje.

cola
– Na prvoj trci u subotu, došlo u jednom trenutku do nesporazuma, ali sam proverio i ustanovi da je Tošić imao svaki krug i regularno pobedio. Istina je da ga nije bilo u krugu za zagrevanje, ali je čovek startovao iz boksa sa 33 sekunde zakašnjenja u odnosnu na mene. Zbog pumpe za gorivo, auto nije mogao da upali, ali posle intervencije uspeo je da ga stavi u pogon, a pošto na stazi nije bilo vozila sigurnosti, on je po Pravilniku imao pravo da startuje. Krug pre kraja video sam ga kako brzo dolazi, zbog nedostataka radio veze nisam znao da li je u trci, propuštam ga i krećem za njim po njegovim putanjama. U krivini kod „tenka” dolazim mu na pola vrata, ali opet ga puštam i nastavljam za njim. U sledećem trenutku čovek maše kariranom zastavom i označava kraj trke. Ponavljam, proverio sam sve, honda je užasno brza i Tošić odlično vozi, tako da je zasluženo pobedio. Slično je bilo i u nedelju, zaspao na startu krenuo, sve nas obišao i ostvario čistu pobedu. Pre svega svi smo dobro trkali, žao mi je što nismo podelili pehare, jer novca trenutno nema, ali ćemo vrlo brzo izaći iz takve situacije– jasan je presednik.
U toku su pripreme za narednu kružnu trku u Kovinu, a do tada mehaničari će morati ozbiljno da se pozabave ksarom, koji ne radi onako kako trebala!

Komentari su zatvoreni.