MENI

Andrej Petrović u Italiji na WSK kupu

Petrović trinaesti u finalu prve runde WSK kupa u...

27. 01. 2018. Comments (0) Views: 1604 Karting

Andrej Petrović bogatiji za još tri trke WSK kupa

Drugog takmičarskog dana prvog okršaja sezone WSK kupa na stazi Adrija Rejsvej u Italiji mlađani predstavnik Srbije Andrej Petrović odradio je tri trke. Za tako nešto u domačim uslovima bilo bi mu potrebno dva vikenda…no, aktuelni šampion Srbije u klasi II definitivno je bogatiji za nova iskustava. U pre svega jakoj, ali i brojnoj konkurenciji Petrović junior je prvu trku završio na devetom, drugu na dvanaestom, a treću na petom mestu.

Za prve dve trke može se reći da nije imao dovoljno sportske sreće. Konkretno u drugoj trci usled izletanja jednog takmičara bila je istaknuta žuta zastava, zbog koje nije dozvoljeno preticanje, a valja naglasiti da je ista bila aktuelna tri kruga što je dovoljno vremena da se spusti ritam trke. Tačnije, kada je trka ušla u regularan ritam Petrović je uspeo da obiđe samo dva takmičara i završi na dvanestom mestu. Zanimljivo je istaći da je u toj trci Andrej imao najbolje vreme na stazi.

U trećoj trci stvari su tako reći došle na svoje mesto, jer je šampion oba Saveza sa četrnaestog mesta uspeo da trku završi na petom. Karting je odlično funkcionisao, Andrej je bio brz, ali i iskusniji za dve prethodne trke, tako da je plasman rezultat uloženog truda i rada.


Sutrašnji program podrazumeva vorm ap, eliminacije, dva polufinala i naravno finalno takmičenje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *