MENI

Gala veče kruna sezone auto moto karting sporta

Andrej Petrović bogatiji za još tri trke WSK kupa

26. 01. 2018. Comments (0) Views: 727 Karting

Andrej Petrović u Italiji na WSK kupu

Poslednjeg vikenda prvog meseca nove takmičarske sezone aktuelni šampion Srbije u oba Saveza Andrej Petrović, uveliko se takmiči u Italiji. Iskustvo stečeno krajem minule sezone navelo je Petroviće da ove godine od starta učestvuju na WSK kup takmičenju . Prva runda održava se na stazi Adrija Rejsvej tokom četiri dana.

Petak 26. januar, drugi dan prve runde predviđao je slobodne treninge, kvalifikacije i eliminacionu trku. Klasa mini broji više od 90 takmičara, tako da su mlađani kartingaši bili raspoređeni u tri grupe. U kvalifikacijama Andrej je ostvario trinaesto vreme, praktično je bio deseti pola minuta da isteka istih. To samo govori koliko je konkurencija jaka i izjednačena, konkretno, Andrej je za pobednikom kasnio 0.532 sekunde.

U eleminacionoj trci od ukupno 30 takmičara Petrović je završio na devetom mestu i zahvaljujući tome, domogao se bodova koji će u ukupnom zbiru na kraju nedeljnog dana odrediti plasman našeg takmičara. Zanimljivo i ujedno je važno naglasiti da su Petrovića juniora u drugoj krivini od starta sa devetog mesta izugrali sa staze, ali se naš šampion vratio obišao deset takmičara i završio na devetom mestu!!! Da je imao još dva kruga imao je šanse da se umeša u prva tri takmičara…

Sutra je na programu počev od 9.20 časova vorm ap po grupama, a posle toga sledi devet eliminacionih trka. Završnog dana u nedelju 28. januara takođe sledi zagrevanje, eliminacije, dva polufinala i finalna trka koja je zakazana za 15 časova.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *