MENI

Finale dvotočkaša na Ceru

Sagmajster jaše vremešni KTM na jubilarnom Dakaru

20. 11. 2017. Comments (0) Views: 610 Motociklizam

Ogroman trud neminovno rađa uspeh

Da je upornost moto klasičara-prikoličara vrlina pokazalo se i ovaj put.Od 2014. godine ukazuju Moto klasik komisiji FIM Evrope da ukoliko ne promene pravilnik za prikolice (godina proizvodnje do 1972. godine) neće imati šampionat.To se nažalost i desilo.

Na osnovu razgovora sa mnogim prikoličarima iz Evrope napravljen je dodatak pravilnika,uvođenje nove klase,kako bi se mogao uključiti veći broj takmičara. Zahvaljujući učestvovanju i konsultovanju na IGFC šampionatu,Alpe-Adria šampionatu,trci svetskog prvenstva prikolica F1,Grab the Flag i više trka u Nemačkoj došlo se do spoznaje.Razmenjeno je puno e-mailova sa Kampos Kostom(Portugalija)predsednikom i drugim članovima Moto klasik komisije FIM Evrope. Minulog vikenda na zasedanju komisije u Rimu-Italija prihvaćeni su svi naši predlozi.

– Sam sam sebe pozvao na sastanak i putovao o svom trošku.Učestvovao sam u radu komisije.Imao sam ozbiljne odgovore na sva pitanja članova komisije.Rezultat je usvajanje mojih predloga(prikolice proizvedene do 31.12.1983. godine,1100 ccm,4 takta-vazdušno hladjeni i 750ccm,2 takta-vodeno ili vazdušno hladjeni).To nam omogućava da sa prikolicama iz Srbije vozimo trke za prvenstvo Evrope.Kalendar predvidja pet trka:Hrvatska,Francuska,Nemačka,Engleska i Švedska – rekao je Dragan Dragoj predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *