MENI

Stazama slavnih ratnika

Ogroman trud neminovno rađa uspeh

7. 11. 2017. Comments (0) Views: 544 Endurance, Motociklizam

Finale dvotočkaša na Ceru

Disciplina X enduro sve više poprima maha, a u prilog tvrdnji govori nekoliko činjenica. Prva da je uvrštena u šampionat Srbije, drugo, da je izuzetno masovno takmičenje, a treće i kada je u pitanju pozivna trka, odziv vozača je na viskom novou. Minulog vikenda na planini Cer održana pozivna trka kojom je i zvanično završena sezona dvotočkaša u Srbiji.

„Stazama slavnih ratnika“ naziv pun simobolike, motivisao je organizatore da bukvalno tokom dve nedelje pripreme stazu i ugoste više od 50 takmičara. Imajući u vidu činjenicu da je kraj sezone i da je takmičenje bilo pozivnog karaktera, pomenuti broj učesnika jasno govori da za X enduro nema zime.

Klasa B vozila je dva kruga, dok je A klasa vozila tri kruga. Jedan krug je iznosio oko 15 kilometara staze kroz najteže delove Cer planine. Odličnom organizacijom ekipa sa Cera stekla je uslov da sledeće godine njihovo takmičenje bude bodovano za šampionat Srbije i koja će najverovatnije biti početkom sezone.

Svim takmičarima bio je obezbeđen smeštaj, a prvih 40 takmičara imali su besplatan smeštaj, a startarina nije naplaćivana, plus da su za prva mesta po klasama bile obezbeđene i novčane nagrade. Tako će i sledćce godine biti,osim što će staza biti malo duža i teža.

Moto savez Srbije u saradnji sa Cer sport klubom pod generalnim pokroviteljstvom grada Šapca zahvaljuje se svim takmičarima na učestvovanju i lepom druženju pre svega, i poziva da se sledeće godine vide u još većem broju i još boljoj organizaciji.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *